Pinterest

Gulab Jamun - desert indian

Acest desert va reprezenta o gustare excelentă pentru prietenii tăi!
Ușor
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluatul:

2 pahare lapte praf

1 lingură făină

1/2 pahar lapte

1 linguriță unt (ghee)

Margarină de prăjit

Siropul:

2 pahare apă

2 pahare zahăr

1 linguriță apă de trandafir

semințe de nucșoară
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluatul:

2 pahare lapte praf

1 lingură făină

1/2 pahar lapte

1 linguriță unt (ghee)

Margarină de prăjit

Siropul:

2 pahare apă

2 pahare zahăr

1 linguriță apă de trandafir

semințe de nucșoară
  1. Pași 1
    Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.
  2. Pași 2
    Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.
  3. Pași 3
    Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.
  4. Pași 4
    Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc întrun vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.
  5. Pași 5
    Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Salată cu fasole în trei culori

    Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.

  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Lipie naan cu brânză și fasole roșie

    Lipie naan cu brânză și fasole roșie