Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb
Una dintre cele mai populare rețete ale bucătăriei franceze!
Dificil
3 persoane
150 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
30 pulpe de pui de baltă
1 lămâie
300 ml vin alb sec
30 ml bere blondă
20 ml smântână
100 g unt
1 gălbenuș crud
100 g făină albă
2 căței de usturoi
2 șalote (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)
Pătrunjel verde tocat
Piper
Sare
1 lămâie
300 ml vin alb sec
30 ml bere blondă
20 ml smântână
100 g unt
1 gălbenuș crud
100 g făină albă
2 căței de usturoi
2 șalote (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)
Pătrunjel verde tocat
Piper
Sare
Ingrediente pentru 3 persoane
30 pulpe de pui de baltă
1 lămâie
300 ml vin alb sec
30 ml bere blondă
20 ml smântână
100 g unt
1 gălbenuș crud
100 g făină albă
2 căței de usturoi
2 șalote (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)
Pătrunjel verde tocat
Piper
Sare
1 lămâie
300 ml vin alb sec
30 ml bere blondă
20 ml smântână
100 g unt
1 gălbenuș crud
100 g făină albă
2 căței de usturoi
2 șalote (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)
Pătrunjel verde tocat
Piper
Sare
- Pași 1Pulpele stropite cu bere se pun în castron, iar după două ore se strecoară. Apoi, acestea se tăvălesc prin făină.
- Pași 2Șalotele tocate și usturoiul se aruncă pe untul topit și încins, apoi se adaugă treptat și puii de baltă. Se prăjesc aproximativ 10 minute, cu grijă, pentru a nu se arde. Se condimentează după gust, apoi se adaugă vin alb și se fierb înăbușit timp de încă 10 minute.
- Pași 3Gălbenușurile se bat și se amestecă cu smântâna. Sosul astfel creat se toarnă peste carnea din castron. Apoi se adaugă sucul de lămâie și pătrunjelul.
Descoperă și...