Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Chanakhi
Chanakhi este o mâncare tradițională georgiană pregătită în vase mici de lut.
Ușor
5 persoane
90 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 5 persoane
0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)
2 roșii
6 vinete
200 g ceapă
1/2 legătură pătrunjel
1 căpățână usturoi
1 cartof
Sare
Piper
1/2 legătură busuioc
Ingrediente pentru 5 persoane
0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)
2 roșii
6 vinete
200 g ceapă
1/2 legătură pătrunjel
1 căpățână usturoi
1 cartof
Sare
Piper
1/2 legătură busuioc
Pași 1
Fă un strat de bucăți de carne mici pe fundul vasului.
Pași 2
Ia vinetele, umplute cu un amestec de grăsime animală ușor sărată, usturoi, ceapă rasă, pătrunjel și busuioc și pune-le peste carne.
Pași 3
Pune peste 2-3 bucăți de roșii decojite și tăiate în bucăți și 2 cartofi tăiați în jumătate, pe lungime. Presară sare și piper pe deasupra și dă la cuptor. Înainte de asta, fierbe cu capac, apoi îndepărtează capacul.
Pași 4
Chanakhi va fi gata în aproximativ 1,5 ore.
Sfaturi în bucătărie
Este de preferat să se pregătească câte o porție în fiecare vas.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Hummus de linte
Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.
Salată fresh cu porumb
Perioada verii este întotdeauna asociată cu legumele fresh ce oferă un bust de energie. Salata cu po...
Salată rapidă cu fasole neagră
Descopera reteta de salată rapidă cu fasole neagră!