Tolma - frunze de viță-de-vie umplute
Frunzele de viță-de-vie umplute sunt foarte populare în Armenia. Ele nu sunt foarte greu de preparat și au un gust un incredibil.
Ușor
5 persoane
70 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1.5 kg carne de porc (se amestecă și carne de vită)
4 cepe
1/2 ceașcă orez lung
Frunze de dafin
Piper negru
Frunze de viță
Pătrunjel proaspăt (sau uscat)
Busuioc proaspăt (sau uscat)
Oregano uscat
4 cepe
1/2 ceașcă orez lung
Frunze de dafin
Piper negru
Frunze de viță
Pătrunjel proaspăt (sau uscat)
Busuioc proaspăt (sau uscat)
Oregano uscat
Ingrediente pentru 5 persoane
1.5 kg carne de porc (se amestecă și carne de vită)
4 cepe
1/2 ceașcă orez lung
Frunze de dafin
Piper negru
Frunze de viță
Pătrunjel proaspăt (sau uscat)
Busuioc proaspăt (sau uscat)
Oregano uscat
4 cepe
1/2 ceașcă orez lung
Frunze de dafin
Piper negru
Frunze de viță
Pătrunjel proaspăt (sau uscat)
Busuioc proaspăt (sau uscat)
Oregano uscat
- Pași 1Spălați frunzele de viță. Gustați-le, iar dacă sunt foarte sărate, lăsați-le un pic în apă rece. Dacă totuși rămân încă sărate, puneți mai puțină sare în carne.
- Pași 2Tăiați ceapa în cubulețe mici și mărunțiți pătrunjelul și busuiocul. Pentru a economisi timp și a avea rezultate mai bune, puteți folosi un robot de bucătărie.
- Pași 3Amestecăți carnea, ceapa, busuiocul, pătrunjelul, orezul și puțin oregano într-un castron. Puteți amesteca cu mâinile pentru a uniformiza compoziția. Adăugați sare și piper negru, după gust. Țineți cont de faptul că frunzele pot fi încă sărate.
- Pași 4Dacă carnea nu are grăsimi și este foarte uscată, adăugați o jumătate de cană de apă caldă și, de asemenea, 100 g de unt.
- Pași 5Pentru a rula tolma, puneți o cantitate mică de carne pe o frunză. Rulați frunza din toate părțile, astfel încât să nu iasă carnea. Puneți tolma în oală. Nu uități să puneți frunze de dafin și piper negru rotund între straturi.
- Pași 6Atunci când oala este aproape plină, se toarnă o cană de apă, se acoperă și se lasă la foc mediu. Tolma ar trebui să fiarbă circa 30 de minute. Puteți stinge focul când orezul este fiert.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Salată cu fasole în trei culori
Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.
Descoperă și...