Pui în marinată caraibeană jerk
Mâncare din Insulele Caraibe.
Ușor
4 persoane
90 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
Piept de pui cu tot cu piele și os, aripioare de pui
Marinată Jerk
2 ardei iuți
Ceapa tocată
1 buc. ghimbir de câțiva centimetri, curățat și tocat
1 linguriță coriandru măcinat
Frunze de pe o ramură proaspătă de cimbru
50 ml. sos de soia
50 ml. oțet de cimbru (la o sticlă de oțet se adaugă o ramură de cimbru și se lasă cel puțin o săptămână)
Marinată Jerk
2 ardei iuți
Ceapa tocată
1 buc. ghimbir de câțiva centimetri, curățat și tocat
1 linguriță coriandru măcinat
Frunze de pe o ramură proaspătă de cimbru
50 ml. sos de soia
50 ml. oțet de cimbru (la o sticlă de oțet se adaugă o ramură de cimbru și se lasă cel puțin o săptămână)
Ingrediente pentru 4 persoane
Piept de pui cu tot cu piele și os, aripioare de pui
Marinată Jerk
2 ardei iuți
Ceapa tocată
1 buc. ghimbir de câțiva centimetri, curățat și tocat
1 linguriță coriandru măcinat
Frunze de pe o ramură proaspătă de cimbru
50 ml. sos de soia
50 ml. oțet de cimbru (la o sticlă de oțet se adaugă o ramură de cimbru și se lasă cel puțin o săptămână)
Marinată Jerk
2 ardei iuți
Ceapa tocată
1 buc. ghimbir de câțiva centimetri, curățat și tocat
1 linguriță coriandru măcinat
Frunze de pe o ramură proaspătă de cimbru
50 ml. sos de soia
50 ml. oțet de cimbru (la o sticlă de oțet se adaugă o ramură de cimbru și se lasă cel puțin o săptămână)
- Pași 1În carnea puiului se fac crestături adânci, oblice. Pieptul se pune într-un castron, împreună cu aripioarele. Se macină ingredientele marinatei într-un blender.
- Pași 2Carnea se freacă cu o spatulă, evitându-se contactul cu marinata. Pieptul se freacă pe ambele părți, punându-se marinată în crestăturile făcute în prealabil. Pieptul și aripioarele se pun la frigider (acoperite cu folie de nailon) pe 24 de ore.
- Pași 3Se aprinde grilul și se așteaptă 40 de minute, până când tăciunii sunt pe jumătate stinși și se acoperă cu un strat de cenușă. Pieptul se coace 25 - 30 de minute, iar aripioarele 15 - 20 de minute.
Sfaturi în bucătărie
Marinata va fi mai iute dacă se vor adăuga la ea sâmburii
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Salată cu fasole în trei culori
Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.
Descoperă și...