Pinterest

Pui cu curry în stil indian

În limba tamiliană - kari înseamnă 'legumele cu sos' sau 'sos'. Este un fel de mâncare cunoscut în întreaga lume, nu doar în Asia.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 buc. piept de pui dublu

1 lingură ulei

2 cepe tocate mărunt

1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt

2 lingurițe usturoi zdrobit

2 lingurițe curcuma

1 lingură praf de curry

350 ml. sos de tomate

250 ml. lapte de cocos

5 boabe cuișoare

3 boabe cardamom

1 baton scorțișoară

Sare

Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
2 buc. piept de pui dublu

1 lingură ulei

2 cepe tocate mărunt

1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt

2 lingurițe usturoi zdrobit

2 lingurițe curcuma

1 lingură praf de curry

350 ml. sos de tomate

250 ml. lapte de cocos

5 boabe cuișoare

3 boabe cardamom

1 baton scorțișoară

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Se pune carnea de pui la marinat în smântâna cu suc proaspăt de lămâie și scorțișoară.
  2. Pași 2
    Se pune în frigider, cel puțin cu 1-2 ore înainte de începerea prăjirii.
  3. Pași 3
    Se scoate pieptul de pui marinat și se usucă. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare până la temperatura de fierbere.
  4. Pași 4
    Se prăjește pieptul până când capătă o culoare puțin maronie. Se scoate puiul din tigaie și se pune deoparte. În tigaie se pun cepele cu ghimbirul și usturoiul și se prăjesc până când capătă o culoare puțin maronie, apoi se adaugă curry și curcuma.
  5. Pași 5
    Peste puiul marinat se adaugă sosul de tomate, laptele de cocos, cuișoarele, cardamonul și batonul de scorțișoară. Se adaugă sarea și piperul după gust.
  6. Pași 6
    Se fierbe puiul până când este moale la foc mic, aproximativ 20 min.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Salată cu fasole în trei culori

    Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.

  • Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.