Pui cu curry în stil indian
În limba tamiliană - kari înseamnă 'legumele cu sos' sau 'sos'. Este un fel de mâncare cunoscut în întreaga lume, nu doar în Asia.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 buc. piept de pui dublu
1 lingură ulei
2 cepe tocate mărunt
1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
2 lingurițe usturoi zdrobit
2 lingurițe curcuma
1 lingură praf de curry
350 ml. sos de tomate
250 ml. lapte de cocos
5 boabe cuișoare
3 boabe cardamom
1 baton scorțișoară
Sare
Piper
1 lingură ulei
2 cepe tocate mărunt
1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
2 lingurițe usturoi zdrobit
2 lingurițe curcuma
1 lingură praf de curry
350 ml. sos de tomate
250 ml. lapte de cocos
5 boabe cuișoare
3 boabe cardamom
1 baton scorțișoară
Sare
Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
2 buc. piept de pui dublu
1 lingură ulei
2 cepe tocate mărunt
1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
2 lingurițe usturoi zdrobit
2 lingurițe curcuma
1 lingură praf de curry
350 ml. sos de tomate
250 ml. lapte de cocos
5 boabe cuișoare
3 boabe cardamom
1 baton scorțișoară
Sare
Piper
1 lingură ulei
2 cepe tocate mărunt
1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
2 lingurițe usturoi zdrobit
2 lingurițe curcuma
1 lingură praf de curry
350 ml. sos de tomate
250 ml. lapte de cocos
5 boabe cuișoare
3 boabe cardamom
1 baton scorțișoară
Sare
Piper
- Pași 1Se pune carnea de pui la marinat în smântâna cu suc proaspăt de lămâie și scorțișoară.
- Pași 2Se pune în frigider, cel puțin cu 1-2 ore înainte de începerea prăjirii.
- Pași 3Se scoate pieptul de pui marinat și se usucă. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare până la temperatura de fierbere.
- Pași 4Se prăjește pieptul până când capătă o culoare puțin maronie. Se scoate puiul din tigaie și se pune deoparte. În tigaie se pun cepele cu ghimbirul și usturoiul și se prăjesc până când capătă o culoare puțin maronie, apoi se adaugă curry și curcuma.
- Pași 5Peste puiul marinat se adaugă sosul de tomate, laptele de cocos, cuișoarele, cardamonul și batonul de scorțișoară. Se adaugă sarea și piperul după gust.
- Pași 6Se fierbe puiul până când este moale la foc mic, aproximativ 20 min.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Salată cu fasole în trei culori
Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.
Descoperă și...