Piure de morcovi cu friptură la cuptor
Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
50 g unt
500-700 g pulpă porc
1 căpățână usturoi
1 pahar vin roșu
1 fir cimbru
Kaizer
Ață pentru legat carnea
100 ml. ulei
Germeni ridichi pentru ornament
Sare
Piper
Foi de dafin
Condimente pentru friptură
50 g unt
500-700 g pulpă porc
1 căpățână usturoi
1 pahar vin roșu
1 fir cimbru
Kaizer
Ață pentru legat carnea
100 ml. ulei
Germeni ridichi pentru ornament
Sare
Piper
Foi de dafin
Condimente pentru friptură
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
50 g unt
500-700 g pulpă porc
1 căpățână usturoi
1 pahar vin roșu
1 fir cimbru
Kaizer
Ață pentru legat carnea
100 ml. ulei
Germeni ridichi pentru ornament
Sare
Piper
Foi de dafin
Condimente pentru friptură
50 g unt
500-700 g pulpă porc
1 căpățână usturoi
1 pahar vin roșu
1 fir cimbru
Kaizer
Ață pentru legat carnea
100 ml. ulei
Germeni ridichi pentru ornament
Sare
Piper
Foi de dafin
Condimente pentru friptură
- Pași 1Carnea o crestăm, apoi o sărăm și piperăm (am folosit piper și usturoi la plic). În locurile crestate se introduc cățeii de usturoi și crenguțe de cimbru.
- Pași 2Se condimentează cu condimentele pentru friptură, apoi o rulăm și o legăm cu ață. Se pune într-un vas de yena, adăugăm paharul de vin, câteva foi de dafin și se lasă la rece de pe o zi pe alta.
- Pași 3Morcovii se pun să dea un clocot. Cu ajutorul unei palete, se scot din oală și îi pisăm cu mixerul vertical. Adăugăm untul și sare după gust.
- Pași 4Carnea se pune întro tavă cu uleiul și o ceșcuță de apă, lăsăm să se facă la foc mic, până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate, tăiem ața și se așează pe platou.
- Pași 5Cu ajutorul unei forme rotunde, punem piureul de morcovi lângă carne și ornăm după cum dorim. Poftă bună!
Descoperă și...











.webp)
