Pinterest

Pilaf de orez cu stafide

Pilaful de orez cu stafide este o mâncare tradițională armeană de Crăciun și de Paște.
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 cești orez lung

100 g stafide

3 linguri unt purificat

Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
2 cești orez lung

100 g stafide

3 linguri unt purificat

Sare
  1. Pași 1
    Gătiți orezul în apă cu sare.
  2. Pași 2
    Adăugați stafide într-o tigaie cu unt purificat și se fierb până când devin rotunde ca strugurii. În cazul în care stafidele nu sunt dulci, puteți adăuga un pic de zahăr și se amestecă pentru a le carameliza.
  3. Pași 3
    Când a scăzut toată apa din pilaf, dar orezul este încă zemos, se adaugă stafidele fierte și untul în care au fost gătite.
  4. Pași 4
    Acoperiți oala cu un capac ermetic. Țineți mâncarea la foc mic încă 2 minute și apoi se lasă acoperita timp de 10 minute.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Salată cu fasole în trei culori

    Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.

  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.