Pilaf de orez cu stafide
Pilaful de orez cu stafide este o mâncare tradițională armeană de Crăciun și de Paște.
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 cești orez lung
100 g stafide
3 linguri unt purificat
Sare
100 g stafide
3 linguri unt purificat
Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
2 cești orez lung
100 g stafide
3 linguri unt purificat
Sare
100 g stafide
3 linguri unt purificat
Sare
- Pași 1Gătiți orezul în apă cu sare.
- Pași 2Adăugați stafide într-o tigaie cu unt purificat și se fierb până când devin rotunde ca strugurii. În cazul în care stafidele nu sunt dulci, puteți adăuga un pic de zahăr și se amestecă pentru a le carameliza.
- Pași 3Când a scăzut toată apa din pilaf, dar orezul este încă zemos, se adaugă stafidele fierte și untul în care au fost gătite.
- Pași 4Acoperiți oala cu un capac ermetic. Țineți mâncarea la foc mic încă 2 minute și apoi se lasă acoperita timp de 10 minute.
Descoperă și...