Khachapuri (Plăcintă georgiană cu brânză)
Nu există Supra (banchet georgian) fără această perlă populară și delicioasă a bucătăriei georgiene.
Ușor
1 persoană
120 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 1 persoană
2 căni făină de grâu albă, integrală
1/2 linguriță sare
1/2 linguri sau batoane unt rece
2 ouă
1 cană iaurt gras
600 g brânzeturi Muenster și Havarti (amestecate)
1/2 linguriță sare
1/2 linguri sau batoane unt rece
2 ouă
1 cană iaurt gras
600 g brânzeturi Muenster și Havarti (amestecate)
Ingrediente pentru 1 persoană
2 căni făină de grâu albă, integrală
1/2 linguriță sare
1/2 linguri sau batoane unt rece
2 ouă
1 cană iaurt gras
600 g brânzeturi Muenster și Havarti (amestecate)
1/2 linguriță sare
1/2 linguri sau batoane unt rece
2 ouă
1 cană iaurt gras
600 g brânzeturi Muenster și Havarti (amestecate)
- Pași 1Pune făina și sarea într-un bol mediu și amestec-o cu untul până iese un aluat vârtos.
- Pași 2Ia 1 ou și amestecă-l în iaurt, adaugă la amestecul de făină. Fă o cocă în formă de bilă și lasă să stea o oră. Răzuiește brânzeturile și amestecă-le cu un ou.
- Pași 3Ia o tavă de aluat și întinde aluatul până obții o foaie de 1 cm grosime și 50 cm diametru.
- Pași 4Pune amestecul de brânză în centru și întinde pe jumătatea din mijloc a foii. Acoperă cu cealaltă jumătate brânza, închizând orice deschizătură sau margine.
- Pași 5Pune aluatul întro tigaie de copt sau tavă de copt preîncălzită și unsă și ungel pe deasupra cu albuș de ou. Dă la copt pentru 3540 de minute până când devine aurie și ușor maronie.
Descoperă și...