Dim Sum - gustări chinezești umplute cu creveți și carne de porc
Dim Sum sunt mici gustări chinezești, acestea pot fi sub formă de rulouri umplute cu fructe de mare, sarmale, chifle sau crochete.
Ușor
4 persoane
120 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 pahare cu făină
50 g apă clocotită
25 g apă rece
15 ml ulei
1/2 lingură sare
250 g creveți
250 g carne de porc tocată
15 ml sos de soia
15 ml ulei de susan
15 ml vin de orez
1 linguriță ghimbir
1 ceapă verde tăiată mărunt
Piper
60 g oțet
30 g apă
2 linguri cu ghimbir
1 lingură cu sos de soia
1 linguriță pastă chilli
1 linguriță zahăr
Ulei de susan
50 g apă clocotită
25 g apă rece
15 ml ulei
1/2 lingură sare
250 g creveți
250 g carne de porc tocată
15 ml sos de soia
15 ml ulei de susan
15 ml vin de orez
1 linguriță ghimbir
1 ceapă verde tăiată mărunt
Piper
60 g oțet
30 g apă
2 linguri cu ghimbir
1 lingură cu sos de soia
1 linguriță pastă chilli
1 linguriță zahăr
Ulei de susan
Ingrediente pentru 4 persoane
2 pahare cu făină
50 g apă clocotită
25 g apă rece
15 ml ulei
1/2 lingură sare
250 g creveți
250 g carne de porc tocată
15 ml sos de soia
15 ml ulei de susan
15 ml vin de orez
1 linguriță ghimbir
1 ceapă verde tăiată mărunt
Piper
60 g oțet
30 g apă
2 linguri cu ghimbir
1 lingură cu sos de soia
1 linguriță pastă chilli
1 linguriță zahăr
Ulei de susan
50 g apă clocotită
25 g apă rece
15 ml ulei
1/2 lingură sare
250 g creveți
250 g carne de porc tocată
15 ml sos de soia
15 ml ulei de susan
15 ml vin de orez
1 linguriță ghimbir
1 ceapă verde tăiată mărunt
Piper
60 g oțet
30 g apă
2 linguri cu ghimbir
1 lingură cu sos de soia
1 linguriță pastă chilli
1 linguriță zahăr
Ulei de susan
- Pași 1Se amestecă făina cu sare, se toarnă mai întâi apa clocotită, apoi apa rece și uleiul. Se amestecă aluatul și se lasă acoperit pentru o jumătate de oră. Se întinde aluatul și se taie în pătrate cu marginea de 5 cm.
- Pași 2Creveții cruzi se curăță și se taie mărunt, amestecând bine cu carnea de porc tocată și cu celelalte ingrediente.
- Pași 3Pe pătrățelele din aluat se pune o lingură de umplutură, se îndoaie în triunghiuri, presând marginile iar colțurile opuse se lipesc (la fel ca la colțunași).
- Pași 4În tigaie se încinge uleiul în care se rumenesc pateurile. Apoi se toarnă puțină apă și se lasă acoperit pe foc, până vor fi gata.
Descoperă și...