Pinterest

Chanakhi

Chanakhi este o mâncare tradițională georgiană pregătită în vase mici de lut.
Ingrediente
pentru 5 persoane
0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)

2 roșii

6 vinete

200 g ceapă

1/2 legătură pătrunjel

1 căpățână usturoi

1 cartof

Sare

Piper

1/2 legătură busuioc
Ingrediente pentru 5 persoane
0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)

2 roșii

6 vinete

200 g ceapă

1/2 legătură pătrunjel

1 căpățână usturoi

1 cartof

Sare

Piper

1/2 legătură busuioc
  1. Pași 1
    Fă un strat de bucăți de carne mici pe fundul vasului.
  2. Pași 2
    Ia vinetele, umplute cu un amestec de grăsime animală ușor sărată, usturoi, ceapă rasă, pătrunjel și busuioc și pune-le peste carne.
  3. Pași 3
    Pune peste 2-3 bucăți de roșii decojite și tăiate în bucăți și 2 cartofi tăiați în jumătate, pe lungime. Presară sare și piper pe deasupra și dă la cuptor. Înainte de asta, fierbe cu capac, apoi îndepărtează capacul.
  4. Pași 4
    Chanakhi va fi gata în aproximativ 1,5 ore.

Sfaturi în bucătărie

Este de preferat să se pregătească câte o porție în fiecare vas.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Salată cu fasole în trei culori

    Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.

    DESCOPERĂ REȚETA
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

    DESCOPERĂ REȚETA
  • Fasole roșie și porumb cu ouă ochiuri

    Fasole roșie și porumb cu ouă ochiuri

    Copii iubesc legumele, mai ales în combinații inedite. De această dată, Bonduelle vine către tine cu o nouă propunere pentru micuții tăi, care îi va face să iubească legumele.

    DESCOPERĂ REȚETA