Adana Kebab cu castraveți murați
Această rețetă turcească, preparată în stil românesc cu carne tocată de oaie și vită, este o bună alternativă a tradiționalilor mititei la grătar.
Mediu
2 persoane
30 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 2 persoane
500g Castraveți cornișon întregi, 3-6cm, în oțet Bonduelle
450g carne tocată de oaie și vită
150g iaurt
2 ardei kapia
2 ardei iuți
2 căței de usturoi
2 fire ceapă verde
1/2 ceapă
1 ciorchine roșii cherry
pătrunjel
chimen
coriandru
boia dulce
sumac
mentă uscată
ulei de măsline
sare
piper
450g carne tocată de oaie și vită
150g iaurt
2 ardei kapia
2 ardei iuți
2 căței de usturoi
2 fire ceapă verde
1/2 ceapă
1 ciorchine roșii cherry
pătrunjel
chimen
coriandru
boia dulce
sumac
mentă uscată
ulei de măsline
sare
piper
Ingrediente pentru 2 persoane
500g Castraveți cornișon întregi, 3-6cm, în oțet Bonduelle
450g carne tocată de oaie și vită
150g iaurt
2 ardei kapia
2 ardei iuți
2 căței de usturoi
2 fire ceapă verde
1/2 ceapă
1 ciorchine roșii cherry
pătrunjel
chimen
coriandru
boia dulce
sumac
mentă uscată
ulei de măsline
sare
piper
450g carne tocată de oaie și vită
150g iaurt
2 ardei kapia
2 ardei iuți
2 căței de usturoi
2 fire ceapă verde
1/2 ceapă
1 ciorchine roșii cherry
pătrunjel
chimen
coriandru
boia dulce
sumac
mentă uscată
ulei de măsline
sare
piper
- Pași 1Tocăm mătunt ceapa, usturoiul, un ardei kapia și pătrunjelul pe care le amestecăm împreună cu carnea tocată de oaie și vită. După ce le omogenizăm, condimentăm cu sumac, coriandru, boia dulce, chimen, sare și piper. Amestecăm totul până când devine o compoziție omogenă.
- Pași 2Pe o tigaie de tip grill punem puțin ulei și o lăsăm la încins, timp în care pregătim frigaruile. Pentru a pregăti mai usor carnea de frigărui, vom umezi mâinile cu apă și vom modela carnea pe bețele de lemn. Ulterior le vom pune în tigaie și le vom găti pe toate părțile până când devin rumene.
- Pași 3În aceeași tigaie folosită anterior pentru frigărui, punem la copt legumele (roșiile cherry, 2 ardei kapia, ardeii iuți și două fire de ceapă verde). Le condimentăm cu sare și le gătim pe toate părțile.
- Pași 4Întrun bol mic, vom pregăti sosul. Peste iaurt, punem usturoiul mărunțit, ulei de măsline și mentă uscată. Amestecăm până când se omogenizează și poate fi servit alături de kebab. Poftă bună!
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Frigărui din ciuperci și crenvurști
Alege o rețetă originală de la Bonduelle cu frigărui din ciuperci și crenvurști pentru o mai bună diversitate culinară.
Bruschete cu salată franțuzească
O salată sățioasă servită ca bruschete sau bruschete cu salată. Oricum ai numi-o, are un gust delicios!
Ficăței de pui în vin alb
Ficăței de pui înmuiați în lapte, sotați în vin alb și serviți cu castraveți murați!
Descoperă și...