1. >Rețete
  2. >Doner Kebab

Doner Kebab

Doner kebab este cel mai cunoscut fel de mâncare turcească din lume. Seamănă cu shaorma arabă sau gyrosul grecesc, numai că are și condimente și adaosuri diferite.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
500 g făină (tip A)

10 g sare

1 lingură ulei de măsline

10 g zahăr (sau 1 linguriță miere)

1 pachet drojdie uscată (sau jumătate de pachet de drojdie proaspătă)

350 ml apă

1 ou
Ingrediente pentru 4 persoane
500 g făină (tip A)

10 g sare

1 lingură ulei de măsline

10 g zahăr (sau 1 linguriță miere)

1 pachet drojdie uscată (sau jumătate de pachet de drojdie proaspătă)

350 ml apă

1 ou
  1. Pași 1
    După amestecarea tuturor ingredientelor se frământă timp de aproximativ 8 minute, până aluatul devine compact și ușor de format.
  2. Pași 2
    Se unge un castron cu ulei și se lasă aluatul în el timp de aproximativ 1 oră.
  3. Pași 3
    După ce aluatul crește, se trece în tava de copt așternută cu hârtie, se desparte în două plăcinte rotunde sau ovale.
  4. Pași 4
    Se bate oul, se adaugă o lingură de apă și se unge partea de sus a pâinii.
  5. Pași 5
    Se fac niște adâncituri cu degetele și se presară totul cu susan și chimen.
  6. Pași 6
    Se lasă pentru încă 20 de minute. Se coace 7 9 minute la 250° C.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Hummus de linte

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.

  • Salată fresh cu porumb

    Perioada verii este întotdeauna asociată cu legumele fresh ce oferă un bust de energie. Salata cu po...

  • Salată rapidă cu fasole neagră

    Descopera reteta de salată rapidă cu fasole neagră!