Rulouri de dovlecel cu brânză feta, quinoa și ciuperci
O rețetă simplă și rapidă de rulouri de dovlecei umplute cu brânză feta, quinoa și ciuperci de la Bonduelle pentru toată familia ta.
Ușor
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
1 dovlecel
2 miniconserve (60 g x 2) Quinoa Bonduelle
2-3 linguri ulei de măsline
150 g brânză feta
250 g sos de roșii
2 căței usturoi
Sare
Piper
Busuioc
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
1 dovlecel
2 miniconserve (60 g x 2) Quinoa Bonduelle
2-3 linguri ulei de măsline
150 g brânză feta
250 g sos de roșii
2 căței usturoi
Sare
Piper
Busuioc
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
1 dovlecel
2 miniconserve (60 g x 2) Quinoa Bonduelle
2-3 linguri ulei de măsline
150 g brânză feta
250 g sos de roșii
2 căței usturoi
Sare
Piper
Busuioc
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
1 dovlecel
2 miniconserve (60 g x 2) Quinoa Bonduelle
2-3 linguri ulei de măsline
150 g brânză feta
250 g sos de roșii
2 căței usturoi
Sare
Piper
Busuioc
- Pași 1Pentru început, spălăm bine dovlecelul și-l tăiem în felii subțiri. Dintr-un dovlecel mediu putem obține aproximativ 10 felii. Punem o tigaie la încălzit, încingem puțin uleiul de măsline și punem la călit feliile de dovlecel, în jur de câte un 1 minut pe fiecare parte. După ce sunt gata, așezăm feliile de dovlecel pe o farfurie și le condimentăm cu sare și piper.
- Pași 2Ne apucăm de pregătirea ciupercilor. Le tăiem mărunt și le călim în 2-3 linguri de ulei de măsline. În aceeași tigaie adăugăm sosul de roșii cu usturoiul tocat mărunt și busuiocul, până dă în clocot. Adăugăm sare și piper după gust.
- Pași 3Spălăm bine în apă rece boabele de quinoa, le strecurăm și le punem la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 4 minute. După ce quinoa este gata, scurgem surplusul de apă și o amestecăm cu 80 de grame de brânză feta, mărunțită în prealabil cu furculița. Tot aici adăugăm ciupercile călite și porumbul din conservă. În cazul în care folosim conserva de quinoa, nu e necesară fierberea.
- Pași 4Alegem o tavă potrivită pentru a coace dovleceii. Turnăm în ea sosul de roșii. Luăm pe rând feliile de dovlecel. Pe fiecare felie întindem câte o lingură din amestecul de quinoa și o strângem până obținem un rulou. Astfel procedăm cu fiecare felie. După ce rulourile sunt asamblate, le așezăm pe toate în tava pregătită, cu sosul de roșii la fundul tăvii. Deasupra dovleceilor putem presăra restul de brânză feta mărunțită. Punem totul în cuptorul preîncălzit, la 175 grade (foc mediu) pentru aproximativ 15 minute. Rulourile de dovlecei cu branză feta, quinoa și ciuperci sunt gata. Poftă bună!
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Salată asiatică cu orez
Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un prânz sățios va fi asigurat de gustul fresh al acestei rețete.
Mic dejun cu Quinoa
Quinoa - ingredientul secret al unui mic dejun sănătos, proteic și bogat în vitamine. Rapid și gustos, servit cu iaurt și fructe, este un preparat perfect pentru diminețile în care ai nevoie de un bust de energie.
Salată fresh cu porumb
Perioada verii este întotdeauna asociată cu legumele fresh ce oferă un bust de energie. Salata cu porumb, propusă de noi, îți va oferi aportul de fibre și vitamine, necesare în zilele călduroase.
Descoperă și...