Pinterest

Risotto - mâncare pe bază de orez

O excelentă mâncare italiană pe bază de orez. Se presupune că aceasta a fost adusă din China de Marco Polo.
Mediu
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
300 g orez

Sare

300 g varză creață

13 0g fasole muiată timp de câteva ore în apă

100 g slănină crudă

2 tulpini de țelină

1 ceapă

1 morcov

3 roșii

50 g unt

1.2 l fiertură de carne

125 ml. vin roșu sec

Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
300 g orez

Sare

300 g varză creață

13 0g fasole muiată timp de câteva ore în apă

100 g slănină crudă

2 tulpini de țelină

1 ceapă

1 morcov

3 roșii

50 g unt

1.2 l fiertură de carne

125 ml. vin roșu sec

Piper
  1. Pași 1
    Varza spălată se desface frunză cu frunză, apoi se rupe în bucăți mici.
  2. Pași 2
    Tulpina de țelină se spală și se toacă mărunt. Morcovii se curăță, se spală și se taie în lung. Roșiile se spală, se opăresc, se cojesc, se taie bucăți și se înlătură semințele.
  3. Pași 3
    Legumele, împreună cu fasolea, se adaugă în fiertura de carne și se fierb acoperite, pe foc potrivit, timp de 2 ore.
  4. Pași 4
    Slănina se taie în cubulețe. Ceapa se toacă mărunt, apoi se prăjește împreună cu orezul pe slănină și unt, timp de 3 minute, apoi se toarnă vin peste. Se aduce la fierbere amestecând continuu, înainte ca vinul să se evapore complet.
  5. Pași 5
    Fiertura se adaugă treptat, odată cu legumele fierte și cu fasolea. Se fierbe încă 15 minute, amestecând din când în când.
  6. Pași 6
    Se condimentează după gust cu sare și piper. Se așteaptă 3 minute înainte de consumare.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Fasole roșie și porumb cu ouă ochiuri

    Fasole roșie și porumb cu ouă ochiuri

    Copii iubesc legumele, mai ales în combinații inedite. De această dată, Bonduelle vine către tine cu o nouă propunere pentru micuții tăi, care îi va face să iubească legumele.

  • Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.