1. >Rețete
  2. >Plăcintă cu cartofi și mazăre

Plăcintă cu cartofi și mazăre

Plăcintă sățioasă, ușor de preparat.
Ușor
5 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
200 g Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle

200 g Ciuperci feliate Bonduelle

3 Cepe

50 ml. ulei de floarea soarelui

15 g drojdie presată de brutărie

200 g brânză de vacă

3 Ouă

400 g făină

1/2 linguriță sare

1 gălbenuș

300 ml. lapte

500 g cartofi
Ingrediente pentru 5 persoane
200 g Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle

200 g Ciuperci feliate Bonduelle

3 Cepe

50 ml. ulei de floarea soarelui

15 g drojdie presată de brutărie

200 g brânză de vacă

3 Ouă

400 g făină

1/2 linguriță sare

1 gălbenuș

300 ml. lapte

500 g cartofi
  1. Pași 1
    Ceapa se toacă peștișori și se pune la călit în ulei cu ciupercile feliate. După câteva minute, se adaugă mazărea, se acoperă și se lasă să se înăbușe.
  2. Pași 2
    Din făină, laptele cald, sare și drojdie se prepară un aluat elastic, care se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut.
  3. Pași 3
    Cartofii fierți se lasă să se răcorească și se zdrobesc ușor cu furculița. Se adaugă ceapa călită, ciupercile și mazărea. Se amesteca ușor, apoi se pun ouăle ușor bătute și brânza rasă.
  4. Pași 4
    Se întinde aluatul întro foaie de maxim 0,5 cm, astfel încât aceasta să depășească marginile tăvii cu cca 5 cm. Se îmbracă tava, se pune compoziția, se uniformizează, se acoperă cu marginile.
  5. Pași 5
    Se decorează, se unge cu gălbenuș și se coace la foc potrivit cca 40 minute. Se taie călduță.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.

  • Buddha Bowl

    Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru...

  • Supă cremă de legume verzi cu năut

    O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bog...