Pași 1
Rața se introduce pentru 3 minute în apă clocotită. Se extrage, se usucă și se lasă peste noapte în încăpere pentru a se usca. Se amestecă sosul de soia, zahărul brun și oțetul de vin. Apoi se unge carnea de rață cu amestecul și se lasă pentru alte 4 ore.
Pași 2
Se încinge cuptorul la o temperatură de 190°C, carnea de rață se pune pe hârtie de pergament, deasupra unei tăvi cu apă. Se coace 30 de minute. După aceea se micșorează temperatura până la 150°C și se coace 1 oră.
Pași 3
Clătitele chinezești: se amestecă făina și sarea, se adaugă apă și se amestecă aluatul. Se lasă acoperit timp de 15 minute. Se formează din aluat un rulou cu diametrul de 5 cm, după care este tăiat în bucăți cu grosimea de 1 cm. Fiecare bucată se întinde în tarte cu diametrul de 8 cm. O față a fiecărei tarte se unge cu ulei, se lipesc câte două pe partea unsă. După aceea se întind în tarte cu diametrul de 15 cm. Tartele se prăjesc pe o tigaie încinsă timp de aproximativ 1 minut, având grijă să nu se rumenească. Se împăturesc în jumătate și se mențin calde până la prepararea raței.
Pași 4
Sosul: se amestecă bine sosul de soia, magiunul, sherry și condimentele. Se încălzește pe tigaie, amestecând continuu. Se răcește, după care se bagă la frigider.
Pași 5
Arpagicul și castravetele se taie în fâșii. Rața coaptă se taie în felii. Se pun câteva pe fiecare tartă, împreună cu câteva fâșii de castravete și de arpagic și o lingură de dulceață de prune.