Ratatouille - tocăniță de legume
Ratatouille își are originile în Nisa (Franța) și este o tocăniță din vinete, ardei, roșii, dovlecel.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kg roșii coapte
2 ardei de diferite culori
1 vânătă mare
1 lingură sare
1/2 pahar ulei de măsline
1 dovlecel galben
Foi de dafin
1 dovlecel verde
2 cepe mari
3 căței de usturoi
100 ml. vin roșu sec
3 frunze de chimen proaspăt
5 linguri pătrunjel verde tocat
5 linguri busuioc proaspăt tocat
Piper măcinat
Zeamă de lămâie
2 ardei de diferite culori
1 vânătă mare
1 lingură sare
1/2 pahar ulei de măsline
1 dovlecel galben
Foi de dafin
1 dovlecel verde
2 cepe mari
3 căței de usturoi
100 ml. vin roșu sec
3 frunze de chimen proaspăt
5 linguri pătrunjel verde tocat
5 linguri busuioc proaspăt tocat
Piper măcinat
Zeamă de lămâie
Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg roșii coapte
2 ardei de diferite culori
1 vânătă mare
1 lingură sare
1/2 pahar ulei de măsline
1 dovlecel galben
Foi de dafin
1 dovlecel verde
2 cepe mari
3 căței de usturoi
100 ml. vin roșu sec
3 frunze de chimen proaspăt
5 linguri pătrunjel verde tocat
5 linguri busuioc proaspăt tocat
Piper măcinat
Zeamă de lămâie
2 ardei de diferite culori
1 vânătă mare
1 lingură sare
1/2 pahar ulei de măsline
1 dovlecel galben
Foi de dafin
1 dovlecel verde
2 cepe mari
3 căței de usturoi
100 ml. vin roșu sec
3 frunze de chimen proaspăt
5 linguri pătrunjel verde tocat
5 linguri busuioc proaspăt tocat
Piper măcinat
Zeamă de lămâie
- Pași 1Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.
- Pași 2În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.
- Pași 3Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.
- Pași 4Întro tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și căleștel 46 minute, până când se rumenește. Strecoarăl și punel întro oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.
- Pași 5Prăjește cuburile de vinetele în 34 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 68 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, punele în oala, alături de restul de legume.
- Pași 6Întro tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 812 minute.
- Pași 7Apoi, adaugă toate legumele și fierbele la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, iale de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.
- Pași 8Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.
Descoperă și...