Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Ratatouille - tocăniță de legume
Ratatouille își are originile în Nisa (Franța) și este o tocăniță din vinete, ardei, roșii, dovlecel.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kg roșii coapte
2 ardei de diferite culori
1 vânătă mare
1 lingură sare
1/2 pahar ulei de măsline
1 dovlecel galben
Foi de dafin
1 dovlecel verde
2 cepe mari
3 căței de usturoi
100 ml. vin roșu sec
3 frunze de chimen proaspăt
5 linguri pătrunjel verde tocat
5 linguri busuioc proaspăt tocat
Piper măcinat
Zeamă de lămâie
Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg roșii coapte
2 ardei de diferite culori
1 vânătă mare
1 lingură sare
1/2 pahar ulei de măsline
1 dovlecel galben
Foi de dafin
1 dovlecel verde
2 cepe mari
3 căței de usturoi
100 ml. vin roșu sec
3 frunze de chimen proaspăt
5 linguri pătrunjel verde tocat
5 linguri busuioc proaspăt tocat
Piper măcinat
Zeamă de lămâie
Pași 1
Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.
Pași 2
În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.
Pași 3
Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.
Pași 4
Întro tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și căleștel 46 minute, până când se rumenește. Strecoarăl și punel întro oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.
Pași 5
Prăjește cuburile de vinetele în 34 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 68 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, punele în oala, alături de restul de legume.
Pași 6
Întro tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 812 minute.
Pași 7
Apoi, adaugă toate legumele și fierbele la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, iale de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.
Pași 8
Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Hummus de linte
Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.
Creveți thailandezi cu orez
Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...
Somon cu legume și orez
Te gândești la un preparat rapid, gustos și hrănitor? Îți propunem să încerci rețeta noastră cu somo...