Pași 1
Se fierbe conopida în apă cu sare aproximativ 5 minute și apoi se scurge apa.
Pași 2
Brânza de vaci, smântâna (100 g se păstrează pentru sos) și ouăle se bat cu mixerul, se adaugă pesmetul (2 linguri de pesmet se păstrează pentru tapetat tava de copt), praful de copt și se amestecă toate.
Pași 3
Se adaugă porumbul în aluat (se păstrează puțin pentru decor) și o mare parte din brânză (100 g din brânză se lasă, de asemenea, pentru sos).
Pași 4
În forma de copt se pune hârtie de copt, se unge cu unt și se presară pesmet.
Pași 5
Se pune conopida în formă, iar deasupra amestecul de brânză de vaci cu smântână și porumb. Se presară restul de porumb.
Pași 6
Se dă la cuptor la 170°C pentru 30 de minute, apoi se scade temperatura la 150°C și se mai coace încă 2030 de minute.
Pași 7
Se prepară sosul: se amestecă restul de brânză de vaci și smântâna cu merișoarele. Se adaugă sare, zahăr și se amestecă toate până când se omogenizează.
Pași 8
Când budinca este gata, se servește cu sos.
Sfaturi în bucătărie
Este important să lăsați budinca să stea deoparte 10 – 15 minute după copt ca să se taie mai ușor.