Budincă cu porumb, brânză de vaci și sos de merișoare
O rețetă extrem de delicioasă!
Mediu
5 persoane
80 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
400 g conopidă
500 g brânză de vaci
500 g smântână 20%
400 g cremă de brânză
5 ouă
150 g pesmet
Unt pentru ungere
100 g merișoare
1 linguriță praf de copt
Zahăr după gust
Sare după gust
400 g conopidă
500 g brânză de vaci
500 g smântână 20%
400 g cremă de brânză
5 ouă
150 g pesmet
Unt pentru ungere
100 g merișoare
1 linguriță praf de copt
Zahăr după gust
Sare după gust
Ingrediente pentru 5 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
400 g conopidă
500 g brânză de vaci
500 g smântână 20%
400 g cremă de brânză
5 ouă
150 g pesmet
Unt pentru ungere
100 g merișoare
1 linguriță praf de copt
Zahăr după gust
Sare după gust
400 g conopidă
500 g brânză de vaci
500 g smântână 20%
400 g cremă de brânză
5 ouă
150 g pesmet
Unt pentru ungere
100 g merișoare
1 linguriță praf de copt
Zahăr după gust
Sare după gust
- Pași 1Se fierbe conopida în apă cu sare aproximativ 5 minute și apoi se scurge apa.
- Pași 2Brânza de vaci, smântâna (100 g se păstrează pentru sos) și ouăle se bat cu mixerul, se adaugă pesmetul (2 linguri de pesmet se păstrează pentru tapetat tava de copt), praful de copt și se amestecă toate.
- Pași 3Se adaugă porumbul în aluat (se păstrează puțin pentru decor) și o mare parte din brânză (100 g din brânză se lasă, de asemenea, pentru sos).
- Pași 4În forma de copt se pune hârtie de copt, se unge cu unt și se presară pesmet.
- Pași 5Se pune conopida în formă, iar deasupra amestecul de brânză de vaci cu smântână și porumb. Se presară restul de porumb.
- Pași 6Se dă la cuptor la 170°C pentru 30 de minute, apoi se scade temperatura la 150°C și se mai coace încă 2030 de minute.
- Pași 7Se prepară sosul: se amestecă restul de brânză de vaci și smântâna cu merișoarele. Se adaugă sare, zahăr și se amestecă toate până când se omogenizează.
- Pași 8Când budinca este gata, se servește cu sos.
Sfaturi în bucătărie
Este important să lăsați budinca să stea deoparte 10 – 15 minute după copt ca să se taie mai ușor.
Descoperă și...