În acest an, operatorii din sectorul alimentar au fost mai degrabă axați pe calitatea produselor, decât pe preț – încercând astfel să se diferențieze de competitorii lor.

Aici sunt top 5 trenduri culinare de la showul alimentelor din acest an:

1. Deserturi Miniaturale. În încercarea furnizorilor de a crea deserturi originale, personalizate și hrănitoare, aceștia au creat porții miniaturale de desert. O altă surpriză - arome neobișnuite, cum ar fi ghimbirul, boabele de rodie sau caramelele englezești au atras cel mai mult atenția.

2. Arome din Sud-Estul Asiei. De la laptele de cocos la sosul de chili dulce, aromele exotice au fost extrem de bine primite la târgul de alimente din acest an.

3. Cafea Personalizată. La standurile furnizorilor de cafea au fost oferite pentru degustare porții de cafea de toate sortimentele. Cafeaua a fost păstrată în recipiente speciale la o temperatură optimă, astfel încât nu a mai fost nevoie de personal calificat pentru a servi publicul cu cafea.

4. Sustenabilitate. Mulți furnizori au fost interesați și de originile diverselor produse alimentare, de la cafea la fructe de mare și legume, dintr-un efort de a răspunde solicitărilor venite din partea clienților pentru alimente organice.

5. Produse sub Marca "Mai bun pentru tine". Chefirul, un produs lactat asemănător cu iaurtul, produs din lapte fermentat - a captat atenția, împreună cu o băutură pe bază de ceai verde indulcit cu ştevie, plus alte băuturi cu superfructe – precum afine sau rodii.

Pe scurt, acestea sunt top 5 trenduri culinare din acest an, cele mai interesante fiind poate micile deserturi originale sau varietatea de alimente organice. Cei pasionați de tehnologie au fost, de asemenea, răsfățați cu o aplicație pentru tabletă, alte aplicații pentru mobile și unelte de social media create special pentru a îmbunătăți toate aspectele de gătit și de servit masa.