Feluri de mâncare diferite solicită tipuri distincte de tăiere atunci când vine vorba de majoritatea frunzelor pe care le folosim în bucătărie. Din această perspectivă, frunzele de spanac sunt suficient de adaptabile încât să ne permită abordări diverse.
Cu toate acestea, înainte să intrăm în detalii, trebuie să fii conștientă de un lucru apropo de spanac. Acesta conține polifenoli care, la temperaturi mari, reacționează în prezența fierului – un proces care duce la decolorare. Pentru a evita acest fapt, folosește cuțite de oțel inoxidabil sau, ideal, de ceramică în loc de cuțite de fier.
Tăiat în fâșii subțiri
Pentru salatele în care spanacul este un ingredient secundar, fâșiile subțiri sunt cea mai bună opțiune. Aliniază frunzele și îndepărtează-le cozile. Apoi împătură-le pe lung în două sau în patru, dacă se poate, și taie-le felii cât de subțire poți. Dacă frunzele sunt foarte lungi, le poți tăia inițial în două pe lat.
În acest mod, frunzele de spanac vor adăuga variație altor frunze prezente în salata ta, creând în același timp un contrast cromatic.
Tăiat normal
Acesta este similar cu tăiatul în fâșii subțiri, dar rezultatul trebuie să fie în bucăți de frunze mai mari. Pentru aceasta, folosește numai frunze proaspete și tinere, întrucât calitatea frunzelor va fi vizibilă în salată. Această metodă, tradițională în India, este preferată pentru salate unde spanacul este ingredientul de bază.
Tocat
După ce ai fiert frunzele, trebuie să le toci pentru a face mâncăruri cu spanac. Deși pare simplu, nu uita că trebuie să le toci, nu să le pisezi. Trece o singură dată cu cuțitul, în fâșii subțiri. Folosește un cuțit ascuțit și un fund de lemn pentru rezultate optime.