Pregătirea de jeleu cu legume nu este ușoară. Trebuie să găsești echilibrul potrivit dintre gust și estetică, iar acest lucru poate fi dificil din cauza naturii anoste a jeleului. Astfel, urmarea celor doi pași de mai jos ar trebui să te aducă mai aproape de un jeleu atractiv și la fel de gustos, cu legume fierte.

1. Prepararea jeleului

Sunt puține soluții în bucătărie în cazul unui astfel de fel de mâncare, așa încât e foarte probabil că va trebui să te limitezi la gelatina obișnuită. Iată ce poți face pentru a-i îmbunătăți aspectul și gustul din final:

  • folosește numai condimente măcinate. În plus, trebuie să pui o cantitate destul de mare pentru a fi detectabilă în final.
  • Dacă nu ții la transparență, poți folosi supă de pui în loc de apă atunci când pregătești jeleul. Cu toate acestea, având în vedere că legumele arată bine în jeleu, sugerăm 1/2 apă și 1/2 supă de pui. Proporția aceasta intensifică gustul, păstrând și un anumit nivel de transparență.
  • Folosește jeleu numai pentru a acoperi legumele. Dacă este prea mult, gustul este anost.

2. Prepararea legumelor

Cel mai adesea este de preferat numai să fierbi și să tai legumele (dacă nu au fost pre-tăiate) în bucăți de dimensiuni adecvate. Dar dacă vrei să încerci ceva profesional, poți lua în calcul una dintre cele două soluții de mai jos:

  • prăjirea rapidă a legumelor fierte nu are nici un impact asupra culorilor acestora, dar trebuie să ai grijă să nu le arzi.
  • Folosește legume de culori similare și pune-le separat de alte culori. În final, poți pune mai mult de un jeleu pe farfurie, ceea ce va avea un impact vizual crescut.