Acidul folic se găseşte într-o gamă limitate de alimente, cum ar fi carnea, fasolea, cerealele, legumele cu frunze verzi, portocalele, pepenii şi căpşunele. Ştiaţi că o cană de fasole roşie gătită poate acoperi mai mult de jumătate din necesarul zilnic de acid folic?
Avantajele fasolei roșii
Acest ingredient este extrem de bogat în fibre, mangan, proteine, fosfor, fier, potasiu, magneziu, molibden şi vitamine, având aşadar numeroase efecte benefice asupra sănătăţii: scade nivelul de colesterol, poate preveni creşterea nivelului de zaharuri din sânge, este un aliment fără grăsimi, favorizează digestia, scade riscul de atac de cord, creşte nivelul de energie, este un antioxidant puternic şi o sursă de proteine suficient de solidă pentru a înlocui consumul de carne în dietele vegetariene.
Cum să o integrați în meniu
Cel mai bun mod de a beneficia de această fasole este să o integraţi în mesele obişnuite încercând reţete care combină prospeţimea specifică diverselor feluri mediteraneene cu simplitatea unei mese rapide. Din această perspectivă, cea mai bună opţiune o constituie salatele. E bine de ştiut că fasolea roşie merge bine cu o linguriţă de ulei de măsline de calitate şi cu puţin oţet balsamic, mai ales dacă decideţi să adăugaţi şi nişte brânză proaspătă în salată. Astfel, salatele pe bază de fasole roşie pot fi integrate în lista obişnuită de alimente de consumat cu mult mai mare uşurinţă decât multe alte ingrediente.
Când sunt gătite, boabele de fasole roşie trebuie fierte pentru a-şi păstra întreaga paletă de substanţe active. Acesta este motivul principal pentru care nu trebuie să vă irosiţi prea mult timp gătind mese elaborate: daţi frâu imaginaţie şi concepeţi amestecuri noi pentru fiecare salată de iarnă.