Gustare vegetală

Chipsuri de morcov: Feliaţi morcovii. Pregătiţi un dip: zdrobiţi cu presa un căţel de usturoi, amestecaţi cu 4 linguri de iaurt şi o lingură de mărar. Adăugaţi condimente.

Gustări pe scobitoare: Tăiaţi cubuleţe gustoase de ardei galben şi brânză feta. Înşiraţi pe scobitoare o măslină verde, o roşie cherry şi o bucată de ardei. Serviţi gustarea cu un dip de pătrunjel cu iaurt.

Castravete în “costum”: Tăiaţi un castravete verde întâi în jumătate, apoi în fâşii lungi. Înveliţi-l cu o felie de şuncă. Legaţi-l cu o “panglică” de praz verde.

Gustare cu fructe

Măr cu scorţişoară: tăiaţi în jumătate un măr acru şi presăraţi pe el scorţişoară. Puneţi-l în cuptorul cu microunde 2-3 minute. Se serveşte cald.

Salată de citrice: Tăiaţi cubuleţe gustoase de mandarină, o portocală, kiwi şi un pumn de nuci. Stropiţi-le cu suc de lămâie.

Grepfrut müsli: tăiaţi un grepfrut; adăugaţi o linguriţă de miere lichidă. Presăraţi două linguri de müsli mix de cereale.

Gustări cu produse lactate

Un bol de iaurt: Amestecaţi două căni de iaurt natural sau chefir cu o lingură de tărâţe de grâu prăjite în tigaie în prealabil, şi o lingură de fructe uscate tăiate mărunt (prune, caise). Condimentaţi totul cu puţină scorţişoară.

Supă rece cu verdeţuri: Tăiaţi în bucăţi un castravete; adăugaţi o cană de chefir sau de lapte bătut şi o lingură de mărar, pătrunjel şi busuioc mărunţite. Condimentaţi cu puţină sare şi cu piper.

Brânză de vaci cu portocale: Tăiaţi cubuleţe două felii groase de brânză. Curăţaţi o portocală şi tăiaţi-o cubuleţe. Adăugaţi portocala peste brânză şi amestecaţi uşor. Presăraţi frunze proaspete de mentă.