Pe grătar

Auzim din ce în ce mai des că prepararea alimentelor pe grătar este nesănătoasă. Cu toate acestea, în conformitate cu regulile generale, această formă de tratament alimentar are multe avantaje. Partea bună a grill-ului este aceea că nu este nevoie să adăugați niciun fel de grăsime în plus. Timpul necesar pentru prepararea produselor din carne și a legumelor la grill este foarte scurt, ceea ce împiedică pierderea de minerale și vitamine valoroase. De asemenea, cel mai bine este să marinați produsele înainte de a le așeza pe grătar. Prepararea este mai sigură cu aceste câteva sfaturi importante. Este esențial ca grătarul să fie curățat cu foarte mare grijă. Grăsimea arsă și reziduurile alimentare rămase de la folosirea anterioară sunt o sursă de substanțe toxice. Este de asemenea important cum și ce anume arzi în grătar. Vatra ar trebui să ardă uniform. Și este recomandar să utilizați numai un tip special de cărbune de foioase.

La cuptor

Prăjirea nu este altceva decât încălzirea alimentelor în cuptor. De obicei, are loc la temperaturi între 160-250 ° C. Selectarea unei temperaturi adecvate depinde de tipul de produse intermediare și este un factor important care influențează calitatea produsului final. Prăjirea perfectă poate dura de la câteva minute până la 3-4 ore, în funcție de tipul de alimente. Temperatura ridicată face ca proteinele ​​și amidonul din produse să fie mai ușor digerabile. Pe partea exterioară a preparatului (cea care se află sub influența directă a temperaturii ridicate), se formează aroma și compușii specifici. Aceste substanțe, consumate în cantități excesive, pot contribui la multe boli, inclusiv la cancer. Din acest motiv, trebuie să fim foarte atenți să nu ardem alimentele în timpul prăjirii.