Arni – carne de oaie Astakós - homar Dolmadhes - carne tocată cu orez, înfăşurată în foaie de viţă Elliniko - cafea grecească Fasolia - fasole Feta - în limbajul curent, brânză de oaie sărată Fetta - brânză puternic sărată Gyros - carne preparată pe o vatră specială, coaptă de jur împrejurKalamaria - caalmariKokkineli - vin roşu grecesc din specia retsinaKota – găinăKotopoulo - pui de găină Moskari - carne de viţel la grătarMousaka - carne tăiată mărunt cu vinete, sos de roşii şi brânzăOuzo - vodcă cu adaos de anasonOuzo zumezes - gustări din bucăţi de brânză, pâine, mezeluri, caracatiţăPastisio - macaroane groase cu sos de smântânăPisistaria – grătarRetsina - vin grecesc cu adaos de răşină de pin, se găseşte în versiunile: alb, roz, roşu Risi - orezSika – smochine uscateSouvlaki - frigărui din carne de miel sau de porcStifado – carne fiartă cu roşii şi ceapăTaramosalata – pate din icreThalassina – fructe de mareTgantes patates - cartofi prăjiţiTzatziki - brânză de vacă cu usturoi şi castraveteYemitsa - roşii şi ardei umpluţiYouvrelakia - perişoare din carne în sos de ou şi lămâie