Fără îndoială, cea mai prețioasă valoare a fiecăruia dintre noi, indiferent dacă suntem căsătoriți sau nu – este sănătatea proprie, a copiilor și a întregii noastre familii. Din păcate, în epoca vitezei permanente și a fast-food-ului, adesea ne compromitem și mâncăm nesănătos în mod conștient. Iar sănătatea începe din și se găsește în farfuria noastră.

Trebuie să găsim un echilibru. Trebuie să petrecem puțin mai mult timp pregătind mâncarea pentru micul dejun, masa de prânz și cină pentru întreaga familie. Iată câteva secrete, care să ne ajute să facem acest lucru: 

  • Folosește legume congelate – acestea sunt curate, tăiate și câteodată fierte, gătirea lor fiind mai rapidă și ușoară. 
  • Înăbușește legumele,  mai degrabă decât să le prăjești – nu numai că sunt mai sănătoase dar, de asemenea, vor fi gata în doar câteva minute.
  • Când gătești cu abur, îți poți pregăti două feluri de mâncare simultan pentru mai multe mese, economisind astfel timp și efort.
Idei de gătit rapid, pentru a economisi timp prețios

De cele mai multe ori, cei care evită să gătească acasă fac acest lucru fix din considerentele lipsei de timp. Atunci când vii acasă după o zi istovitoare de muncă, parcă ultimul lucru pe care vrei să îl mai faci este să stai în bucătărie cu orele. 

Însă, așa cum am stabilit deja mai înainte, este mai mult decât posibil să prepari mâncăruri și delicioase, și sănătoase, și rapide! Dar dacă simpla activitate de a găti seară de seară nu îți priește, iată niște idei de modalități de a-ți eficientiza și mai mult timpul liber.

1. Apelează la metoda de food prepping

Food prepping (pregătirea de mâncare) este deja o practică cu amplitudine în Statele Unite și nu numai. Ea presupune gătitul unor cantități mai mari, pe care să le compartimentezi apoi și din care să te poți hrăni pentru câteva zile sau chiar o săptămână. De exemplu, poți să pui la cuptor două tăvi de friptură cu legume, iar aceasta să îți fie cina sau prânzul pentru câteva zile. Este o metodă eficientă de a nu găti zilnic, atât timp cât nu te deranjează să mănânci același preparat mai multe zile la rând.

2. Prepară mâncare cu ajutorul resturilor

Sunt multe persoane care aruncă resturile rămase de la alte mese. Dacă ți-a mai rămas niște orez și nu mai ai nicio garnitură, interesează-te de rețete care să îți permită să reintegrezi orezul într-o nouă rețetă. Merge cu orice timp de mâncare!

Sănătatea începe din farfurie! Încearcă și tu! Pentru tine și întreaga familie, poți începe de astăzi!