Legumele albe joacă un rol uriaș în menținerea sănătății noastre la un nivel adecvat. Cele mai importante efecte sunt:
- efect antibacterian
- efect anti-inflamator
- efect diastolic
- reglarea nivelului de colesterol "bun" din sânge
- reglarea funcțiilor intestinale
Legumele albe sunt, în principal, apreciate pentru flavonoidele (antioxidanți) conținute și pentru alicină, substanță care declanșează reacții antibacteriene. Datorită acestui fapt, ele atenuează simptomele asociate infecților virale și bacteriene și chiar pe cele ale astmului. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, reduc riscul de cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată. De asemenea, echilibrează nivelul hormonilor, reducând astfel riscul de cancer pe fond hormonal. Legumele albe pot avea, de asemenea, efecte benefice asupra sistemului nostru cardiovascular. Ele pot reduce nivelul de colesterol "rău" din sânge, pentru a preveni hipertensiunea și cheagurile de sânge. În plus, ele reglează în mod eficient funcționarea intestinelor și suprimă formarea de polipi pe colon.
Grupa albă include:
- usturoi
- conopidă
- ceapa albă
- praz
- cicoare
- cartofi