Culoarea neobișnuită

Ați văzut vreodată, cartofi, roșii, morcovi, porumb, sparanghel sau conopidă?

Culoarea lor poate părea suspecta, da acesta nu este rezultatul coloranților chimici si nici un efect de interferență genetica creat în laboratoare. Produsele mov au fost create prin selectarea și încrucișarea de tulpini specifice.

Violet sănătos Culoarea purpurie în legume și fructe indica o bogata prezenta a substanțelor nutritive. Substanța responsabila pentru aceasta colorație violeta în ceea ce privește fructele și legumele este antocianina, cunoscuta pentru puternicele ei proprietăți dezoxidante. După cum au demonstrat cercetările, produsele care conțin acești pigmenți naturali anti-oxidanți sunt un element crucial în profilaxia cancerului. Ei stopează creșterea și dezvoltarea celulelor canceroase, de exemplu în cazul cancerului de colon, încetinesc procesul de îmbătrînire celulară și joacă un rol important în buna funcționare a creierului uman.