Datorită faptului că acum jumătate de secol metodele folosite în procesul de producție de legume conservate erau rudimentare, astăzi oamenii au încă prejudecata că acestor legume le lipsește gustul. Cu toate acestea, Bonduelle a dovedit deja că o asemenea realitate este falsă și că ai acces la legumele tale preferate pe durata întregului an. În plus, folosindu-te de câteva trucuri vei reuși să obții încă mai mult din legumele tale conservate, fără a investi mai mult timp sau energie în proces.
Regula de aur este să gătești astfel de legume în așa fel încât să reduci impactul altor ingrediente asupra lor. Când sunt conservate, legumele își reduc puțin, în mod natural, savoarea, care nu se pierde, ci trece în lichidul care vine cu acestea. Acest fapt se poate observa ușor în conservele de porumb dulce, unde nu există suc, păstrând gustul porumbului intact.
Trebuie să îți modific strategia de gătit după următoarele trei reguli:
1. Gătirea la foc mic e mai bună decât gătirea rapidă
Fierberea sau chiar coacerea legumelor este de preferat în acest context. Gustul legumelor conservate va ieși la suprafață mai bine dacă alegi aceste metode datorită faptului că durează puțin până se degajă aroma adevărată a acestora.
2. Cât mai puține condimente
Gătește natural și simplu; nu are rost să adaugi piper cu lămâie în asemenea rețete, întrucât va acoperi notele subtile ale fiecărei legume conservate.
3. Dressing-uri ușoare, cu ceva în plus
Folosește dressing-uri ușoare pentru a da coerență întregii salate și pentru a da câteva note suplimentare. Pune dressing-ul peste legume înainte de a le servi, pentru a amâna cât mai mult interacțiunea dintre aceste două elemente ale salatei tale.