Kiwano conţine mai ales apă.
Castravetele africanÎn unele ţări, kiwano este cultivat ca legumă. Datorită aromei sale şi originii tropicale, este însă cel mai adesea considerat un fruct. Kiwano este lung şi acoperit cu ţepi. Coaja este verde sau portocalie cu pete deschise. Înăuntru veţi găsi pulpa fructului, răcoritoare, verde şi galbenă, cu o mulţime de seminţe care sunt de asemenea comestibile. Cel mai adesea, fructul este consumat crud, având un gust asemănător cu kiwi, pepenele galben şi castravetele şi un miros de banane. Kiwano poate fi folosit în salate, deserturi, la mâncărurile cu peşte şi fructe de mare. Are un gust extraordinar şi este hipocaloric. Fructul se poate păstra la temperatura camerei până la jumătate de an. Se poate folosi şi ca obiect de decor. Poate fi îngheţat, uscat, însă nu trebuie ţinut în frigider. Coaja se poate folosi ca ornament pe platouri.
Bun la slăbitKiwano este 90% apă. Aşadar, este excelent pentru potolirea setei şi ca supliment alimentar.
Un fruct ţeposNumele „kiwano” vine din Noua Zeelandă, de la cuvintele „kiwi” şi „banană”, pentru că acest fruct seamănă cu cele două, atât în gust, cât şi în aromă. În ţările vorbitoare de limbă engleză, se mai numeşte „castravete ţepos” sau „pepene african ţepos”.