Bucătărie armeană Particularitatea care deosebește bucătăria armeană de alte bucătării din Zona Caucazilor de Sud constă în libertatea jocului cu ingredientele sănătoase – legume, păstăi, grăunțe și lactate. Acesta este motivul pentru care bucătăria armeană atât de puțin cunoscută, asociată de obicei cu carnea la grătar și pita, poate fi o sursă extraordinară de inspirație culinară pentru cei pasionați de gătitul cu legume sau pentru cei care doresc să mănânce bine și sănătos.

Felurile de mâncare specifice din bucătăria armeană, bogate în ingrediente sănătoase includ: Supă de linte – aceasta constă într-un amestec de linte neagră, roșii și ceapă la care se adaugă ulei de măsline, suc de lămâie și pătrunjel tocat ca dressing. Vinetele, năutul și alte legume se pot adăuga în compoziție pentru un gust mai bogat.

Blghourapour - această supă dulce constă în arpacaș fiert în suc de struguri și este mult mai gustoasă decât sună. Este un fel de mâncare dulce, prin urmare, nu va fi pe gustul tuturor.

Jajukh – este făcut din iaurt sau sos de usturoi cu castraveți tăiați cubulețe, fiind una dintre cele mai simple și mai neobișnuite salate pe care le-ați gustat vreodată. Puteți adăuga sos de roșii, tahina și suc de lămâie. Dzavarapour – conține cartofi, arpacaș și piure de roșii, fiind o supă cu gălbenușe adăugate chiar la sfârșit.

Simplitatea, varietatea și originalitatea

Sunt câteva dintre însușirile bucătăriei armene. Felurile de mâncare descrise mai sus schițează sumar baza bucătăriei armene; dacă doriți să studiați stilul de gătit armean în profunzime, veți descoperi suficiente inspirații culinare pentru a vă dubla arsenalul de rețete extraordinare. În fine, vă recomandăm cu căldură aceste mâncăruri.