Fiecare rețetă trebuie să nu conțină mai mult de trei ingrediente. Aceasta este deviza oamenilor conservatori. Dar înainte de a judeca, să încercăm mai întâi să îi înțelegem: probabil au un stomac sensibil pe care nu trebuie să-l supraîncarce cu prea multe arome sau texturi. Sau poate le place doar ca totul în viața lor să fie simplu. 

Dacă trebuie să gătim pentru astfel de oameni, atunci mai bine luăm o cariocă groasă și tăiem ingredientele secundare din rețete sau chiar mai bine – creăm propria noastră carte de bucate. Iată câteva idei pentru inspirație:

  • Salată de pui fiert, ciuperci și porumb la conserve, cu puțin iaurt amestecat cu maioneză light și jumătate de linguriță de muștar.

Această rețetă are un mare avantaj, și anume faptul că două dintre cele 3 ingrediente principale pot veni direct de la conservă. Nu numai că economisești și tu timp, dar persoana pentru care gătești probabil va gusta mult mai bine acest preparat dat fiind că legumele de la conservă au ceva aparte, că doar de aceea până și copiilor le sunt pe plac.

  • Supă cremă cu mazăre și morcovi.

La o primă vedere, poate părea un preparat ciudat pentru cineva cu multe preferințe la mâncare. Dar supa cremă de mazăre este foarte simplă și gustoasă. Nu va da dureri celor ce o consumă și are și un aspect savuros, mai ales cu ajutorul morcovului.

Rețete cu puține ingrediente

Supa de pui o cunoaștem cu toții, însă poți inova această rețetă clasică prin intermediul adăugării de spanac. Este bogat în vitamine și nutrienți, așa că va prii oricărui stomac mai sensibil, dar va conferi și o savoare specială.

  • Gogoși sărate prăjite/coapte (“mekitsi”) umplute cu năut, morcovi și porumb.

Această rețetă nu este genul de mâncare pe care ai încercat-o la bunica la țară, cu siguranță. Dar este în aceasta listă tocmai pentru că o rețetă simplă nu trebuie să fie neapărat și clasică, ceva cu care ne-am obișnuit încă de mici. Dacă vrei să pui ceva nou și interesant pe masă, recomandăm!

Fiecare rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințele personale ale celor dragi: “Fără piper negru sau usturoi”, “Nu-mi plac morcovii, dar ciupercile sunt OK”, “Mănânc mazăre numai cu sos alb”, etc. În astfel de cazuri, cea mai mare provocare este să rămâi calm și să te gândești la aceste preferințe nu ca la niște “capricii”, ci ca la niște “dorințe”.

Dragostea iartă totul - chiar și capriciile culinare.