- uleiuri de măsline,
- legume şi fructe proaspete,
- peşte proaspăt,
- carne de bună calitate.
Specialitatea lor este iaurtul delicios, cremos si gros, iaurtul grecesc este baza salatelor, dulciurilor, sosurilor, supelor sau este pur și simplu consumat la micul dejun cu un pic de miere. Nu se poate vorbi despre bucataria greceasca, fără a menţiona gyrosul, care a devenit o parte a meniurilor fast food în multe ţări. Carnea slabă se prăjește la un grătar vertical, parte superioară se taie și este servită în lipie cu legume și diferite sosuri. Grecia este plină de această specialitate, iar cele mai multe țări au adoptat și ele această rețetă, tocmai pentru că este incredibil de gustoasă. Pe lângă faptul că folosesc ingrediente proaspete şi sunt maeştrii gătitului, secretul grecilor se află în ritualul de a mânca: mâncatul nu este doar o fază complementară a vieţii de zi cu zi, este un moment important cu familia şi prietenii, care trebuie să fie celebrată şi nu făcută în grabă, mâncarea trebuie savurată, nu doar înghiţită.