Guava conține calciu, fier, potasiu, sodiu, acid folic şi vitaminele A, B1, B2, C şi PP
Un fruct dulce și acruGuava este un fruct tropical, care seamănă cu o para rotunda. În cursul maturizării, el își schimbă culoarea de la verde la galben pal sau roz deschis. Are o coaja neteda, comestibilă și acoperita cu ceară. Miezul fructului guava - este suculentă, cu un miros unic aromat, puternic ca intensitate și conține o mulțime de semințe mici și ele comestibile - este de obicei roșu, roz sau galben și are gustul dulce-acru. Fructele crude, atunci când sunt tăiate în sferturi, pot fi consumate singure, sau adăugate la salate. Gătite, acestea pot fi adăugate la deserturi și prăjituri. Ele pot fi depozitate la temperatura camerei, nu mai mult de câteva zile. În frigider, ele pot fi stocate timp de 10 zile.
Conserve Fructele Guava sunt perfecte pentru conserve de orice fel,sucuri, siropuri sau marmelade, precum și jeleuri cu aromele acestui fruct deosebit de nutritiv. Slăbiți cu Guava...Sucul de Guava ajută la pierdera kilogramelor. De asemenea, este recomandat pentru proprietățile lui curative in afecțiunile astmatice și în hipertensiunea arteriala. Regleaza ritmul cardiac, fortifică tonusul inimii.De asemenea, ajută sistemul digestiv prin îmbunătățirea peristalsis-ului. Guava ajută în curățarea tenului de acnee și de aceea este folosita în fabricarea cosmeticelor și produselor dermatologice.