Dintre toate frunzele proaspete pe care le poți găti, spanacul este unul dintre cele mai pretențioase ingrediente din punctul de vedere al potențialului său estetic. Majoritatea rețetelor pe care le poți găsi online nu reușesc să ofere soluții valide în ceea ce privește prezentarea de mâncăruri de spanac într-un mod rezonabil, ca să nu spunem mai mult. Acest fapt se întâmplă pentru că trebuie să te ocupi de spanac diferit, în funcție de modul în care îl gătești.
Spanac scăzut
Nu ai prea multe opțiuni pentru spanacul scăzut, având în vedere faptul că mâncarea finală nu are nici o formă. Totuși, ce poți face este să adaugi pătrunjel și busuioc tocate după ce ai așezat spanacul pe farfurie. Nu folosi celelalte elemente din farfurie ca mod de a ține spanacul într-un anumit loc. În loc să faci asta, pune o cantitate de spanac mai mică de la început.
Supe
Taie spanacul mai mult decât se obișnuiește dacă intenționezi să faci supă. Bucățile lungi de spanac arată deosebit de neatrăgător și același lucru este valabil pentru bucățile mari de frunze. În supe, forma inițială a frunzei nu ar trebui să fie vizibilă.
Salate calde
Folosește-te de celelalte ingrediente din salatele calde (cum ar fi ciupercile și fasolea mungo) pentru a atrage ochiul și lasă spanacul în fundal. Un adaos mic și colorat ar trebui să aibă un impact mare în asemenea salate.
Spanac și carne
Spanacul arată impresionant atunci când este plasat lângă carne atâta vreme cât efectul este obținut datorită culorii frunzelor și nu datorită formei garniturii.
Salate proaspete
Nu există limite în această zonă, în afară de tăierea frunzelor în bucăți mai mici, pentru a da o senzație mai clară de amestec de salată.