Aspectul felurilor de mâncare prezentate copiilor este un detaliu esențial despre care mulți părinți uită în zilele noastre. Adevărul este că, dacă arată bine, copiii sigur le vor mânca cu mai multă plăcere. Dar cum să faci asta dedicând cât mai puțin timp posibil?

Salatele sunt colorate întregul an

Nu uita de puterea culorilor pe care o au legumele proaspete, fierte sau gătite pe abur. Când faci salate, tăiatul legumelor în cubulețe mari îți dă șansa de a scoate la iveală pigmenții naturali fără nici un efort. Nu prea contează dacă prepari o salată din legume proaspete sau dacă faci una din legume fierte; efectul va fi la fel de izbitor. 

Pune condimentele la vedere 

Unele condimente pot fi folosite ca metodă de a face mâncărurile apetisante să arate bine în mod natural. Anasonul stelat, florile de nucșoară și cuișoarele sunt frumoase ca atare. În plus, un amestec de condimente măcinate va aduce întotdeauna o schimbare în orice salată l-ai pune sau în orice mâncare caldă.

Reinventează formele 

Dacă ai copii mici sau de vârstă preșcolară, ia în calcul formele. Formele geometrice de bază reprezintă un mod excelent de a pregăti o gustare. Dacă, pe de altă parte, ești suficient de îndemânatică, poți face animale și mașini din bucăți de legume. Nu durează chiar așa mult, iar efectul este garantat.

Un alt truc excelent este să prezinți mâncarea pe farfurii negre. Diferența de culoare și fundalul dau impresia unor mâncăruri mult mai atrăgătoare, în special dacă îți hrănești copiii cu legume proaspete sau salate complexe.