Rolul unei alimentaţii echilibrate Este simplu - un regim bogat în nutrienţi elimină excesul de ţesuturi grase. Informații prețioase: ce mânânci şi ce eviți?
  • peștele oceanic gras (somon, ton, macrou, sardine) - acesta esteunul din elementele delicioase şi esenţiale pentru sănătate
  • mazărea, fasolea, nucile sunt surse ale unor valoroase proteine vegetale
  • legumele şi fructele trebuie consumate zilnic, în cantități mari (în special legumele cu frunze verzi şi fructele cu un conţinut redus de zahăr)
  • uleiul de măsline (extra virgin), uleiul de rapiţă sau cel de in (presat la rece) folosite în special în salate (nu sunt recomandate pentru a prăji alimente în ele, întrucât se ard destul de repede)
  • uleiul de porumb, cel de floarea soarelui şi soia sunt uleiuri recomandate a fi evitate
  • în schimb, se recomandă produsele lactate (mai ales cele cu un conţinut redus de grăsimi)
  • consumă carne slabă (pieptul de curcan fără piele), pentru a evita acizii graşi saturaţi
  • nu sunt recomandate produsele prăjite în ulei
  • nici margarina nu-ți recomandăm să mănânci
  • iar produsle dulci/sărate, produse industrial (prăjiturile, chipsurile, batoanele şi aperitivele) sunt interzise cu desăvârşire, fiind extrem d nocive datorită conservanților și aditivilor alimentari.
Alimente ce luptă contra stărilor proaste Hidrocarburile, pâinea integrală şi cea de secară reprezintă o bună completare a acestui regim alimentar. Sunt interzise băuturile dulci sau îndulcirea băuturilor. Acesta este un regim pentru toţi cei atinşi de melancolia cotidianului…

Baza o constituie legumele şi fructele proaspete şi acizii graşi nesaturaţi. Acest regim, inspirat de stilul de viață al eschimoşilor, este unul din puţinele regimuri alimentare echilibrate, care asigură antioxidanţii atât de necesari, fibrele alimentare, salicilaţi, dar și multe vitamine şi minerale, substanţe atât de necesare în cazul imunităţii slăbite sau a răcelii. Tot pentru aceste situații, îți recomandăm suplimentele de fructe de pădure, de fructe uscate și multe ceaiuri. De asemenea, regimul va conţine şi grăsimi presate la rece cum ar fi uleiul de rapiţă, bogate în acizi omega 3 şi în antioxidanţi.

Meniu (propunere) Mic dejun: trei felii de pâine intregală, pasta de macrou, salata de castraveţi şi roşii asezonată cu ulei de măsline, alături de un ceai cu efect revigorant Prânz: Piept de curcan fiert la aburi, mâncare de muguri de soia , cartofi fierţi în coajă, apă cu suc de lămâie Cina: Două felii de pâine integrală, câteva felii de şuncă fără grăsime, salată de fructe, alături de un ceai cu efect calmant плодоовочеконсервної промисловості