Regim natural Dieta mediteraneană este ceva mai mult decât un program de slăbire. Aceasta poate fi şi un mod de viaţă - alimentaţia bazată în special pe legume, fructe, peşte şi cereale. Regulile dietei mediteraneene:
  • brânzeturi şi iaurturi în fiecare zi dar în dozele mici,
  • în fiecare săptămână doze mici de peşte şi carne de pasăre,
  • produse vegetale în cantităţi mari, în special legume şi fructe,
  • fructe proaspete pentru desert ,
  • până la 4 ouă pe săptămână (înclusiv cele care se pune la gătit sau la prăjit),
  • ca sursă principală de grăsime uleiul de măsline neprocesat
  • meniul zilnic tipic bazat pe 3 mese,
  • apă la masă în loc de băuturi gazoase,
  • vin zilnic în cantităţi mici (bărbaţi 1-2 pahare, femei 1 pahar),
  • activitate fizică zilnică (plimbări, alergat, sport)!
Respectarea acestei diete nu este dificilă - este suficient să păstraţi principiile menţionate sus. A păstra tinereţea Fructele de mare şi peştele sunt ingredientele cele mai importante ale dietei mediteraneene conţinând iod şi zinc care sunt cunoscute ca "substanţele tinereţii". Astfel, consumul sistematic de peşte ne va permite să ne bucurăm mai mult de tinereţe. În ce constă Legume şi fructe în cantităţi mari, legume în păstăi, carbohidraţi în cantităţi scăzute, ulei de măsline ca o înlocuire a grăsimilor animale, iar înainte de toate peşte şi fructe de mare - acestea constituie secretul dietei mediteraneene, iar activitatea fizică o va completa pe deplin. Cum dieta mediteraneană ne influenţează sănătatea? Permite în special să obţinem:
  • scăderea nivelului de "colesteroll rău”
  • reducerea riscului de Alzheimer,
  • reducerea riscului de diabet,
  • reducerea riscului de Parkinson,
  • o viaţă mai lungă,
  • ridicarea imunităţii împotriva bolilor cronice,
  • o respiraţie mai bună,
  • încetinirea stărilor depresive,
  • un aliat în lupta împotriva cancerului.
Mâncăruri ce fac parte din regimul mediteranean Nu este posibil să prezentăm pe deplin nici chiar o parte a mâncărurilor a acestei diete, deoarece dieta respectivă este alcătuită de specialităţi din aproape fiecare ţară de pe malul Mării Mediteraneene. O recomandare a specialităţilor din bucătăria mediteraneană:
  • Fileuri de halibut (soi de peşte) cu lămâie şi uleide măsline,
  • O friptură de piept de pui cu sos de muştar şi mazăre verde,
  • Carne de vacă înnăbuşită cu roşii, orez brun şi legume,
  • Dovlecel cu vinete şi nucă pini şi salata de roşii coctail,
  • Legume la gratar unse cu mujdei,
  • Orez cu nuci fripte.