Regim natural
Dieta mediteraneană este ceva mai mult decât un program de slăbire. Aceasta poate fi şi un mod de viaţă - alimentaţia bazată în special pe legume, fructe, peşte şi cereale.
Regulile dietei mediteraneene:
- brânzeturi şi iaurturi în fiecare zi dar în dozele mici,
- în fiecare săptămână doze mici de peşte şi carne de pasăre,
- produse vegetale în cantităţi mari, în special legume şi fructe,
- fructe proaspete pentru desert ,
- până la 4 ouă pe săptămână (înclusiv cele care se pune la gătit sau la prăjit),
- ca sursă principală de grăsime uleiul de măsline neprocesat
- meniul zilnic tipic bazat pe 3 mese,
- apă la masă în loc de băuturi gazoase,
- vin zilnic în cantităţi mici (bărbaţi 1-2 pahare, femei 1 pahar),
- activitate fizică zilnică (plimbări, alergat, sport)!
- scăderea nivelului de "colesteroll rău”
- reducerea riscului de Alzheimer,
- reducerea riscului de diabet,
- reducerea riscului de Parkinson,
- o viaţă mai lungă,
- ridicarea imunităţii împotriva bolilor cronice,
- o respiraţie mai bună,
- încetinirea stărilor depresive,
- un aliat în lupta împotriva cancerului.
- Fileuri de halibut (soi de peşte) cu lămâie şi uleide măsline,
- O friptură de piept de pui cu sos de muştar şi mazăre verde,
- Carne de vacă înnăbuşită cu roşii, orez brun şi legume,
- Dovlecel cu vinete şi nucă pini şi salata de roşii coctail,
- Legume la gratar unse cu mujdei,
- Orez cu nuci fripte.