Un preţios tubercul

Valoarea nutritivă a cartofului este dată de carbohidrați şi de proteine. Proteinele din tuberculii cartofului se numără printre cele mai asimilabile proteine vegetabile şi sunt recomandate persoanelor cu regim proteic. Datorită conţinutului bogat de elemente minerale, cartoful ajută la menţinerea unui bun echilibru al acidităţii în organism.

Cartoful – făcător de minuni

Netezeşte ridurile, detixifică organismul, întăreşte părul şi unghiile şi – mai ales – ajută la slăbit. Ideea potrivit căreia cartoful îngraşă nu poate fi mai departe de adevăr. Chiar din contră: conţin puţine calorii şi au o influenţă pozitivă asupra sistemului digestiv, alinând afecţiunile acestuia. Aceşti factori, odată însumaţi, explică de ce cartofii pot să ne ajute să slăbim şi să întinerim. Tot ceea ce trebuie să facem este să respectăm două principii de preparare: să nu-i prăjim şi să nu-i servim cu sosuri înalt calorice.

Pentru memorie

Cercetări ştiinţifice recente au demonstrat că regimul bogat în cartofi are o influenţă benefică asupra ameliorării memoriei. După ce consumăm o porţie de cartofi, glucoza pe care o conţin aceştia se absoarbe în circa 15 minute, ducând instantaneu la întărirea funcţiilor memoriei.

100g de cartofi conţin:
  • mai mult potasiu decât roşiile
  • mai mult magneziu decât ficăţeii de pui
  • mai puţine calorii decât orezul
  • mai puţine calorii decât arpacaşurile