Când ai de gătit acasă legume precum fasole verde sau sparanghel, e întotdeauna mai bine să nu le gătești până la capăt, ci înainte de-a fi complet fierte să le scufunzi în apă fierbinte preț de câteva minute și apoi să le treci printr-un jet de apă rece – astfel legumele își păstrează vii culorile. Pentru stilizarea mâncării calde și pentru a arăta cât mai bine înainte de servire, presară deasupra câțiva stropi de ulei vegetal.
2. Refrigerează alimentele cu atenție.Dacă nu refrigerezi corespunzător alimentele, s-ar putea să se închidă la culoare sau chiar să se strice. De exemplu, taie codițele verdețurilor proaspete – ca la flori – și pune-le în apă rece după care le acoperi cu o pungă de plastic. Pune paharul în frigider pe un raft intermediar pentru a le feri de îngheț. Alte legume precum salata trebuie înfășurate în servețele umede de hârtie și puse în pungi de plastic într-un sertar din frigider.
3. Joacă-te cu formele.Indiferent că sunt rotunde, triunghiulare sau pătrate, formele te ajută la stilizarea mâncării, conferind o anumită ținută unor rețete culinare. Gândește-te ce bine ar arăta o salată aranjată într-o astfel de formă. Când ai de gătit acasă încearcă să așezi câteva felii de roșii peste care să pui câteva felii de avocado - rezultatul este o gustare excelentă care va impresiona pe toată lumea.
Să sperăm că aceste mici trucuri de stilizarea mâncării te vor îndemna să începi să-ți încerci mâna la multe rețete culinare în bucătărie!