1. Paste   Pastele sunt ingredientul principal al multor mâncăruri italiene - fie că e vorba de spaghete, fettuccine, tăiței, scoici, macaroane, farfalle, le poți găsi în mai toate magazinele alimentare. Spaghetele sunt cele mai populare însă, servite cu sos de roșii și brânză albă. 2. Brânza pecorino romano

Dacă ai întreba un italian ce tip de brânză merge cel mai bine în mâncărurile italiene, ai crede că răspunsul este parmezan. Insă nu e așa! Răspunsul corect este brânza pecorino Romano – cu o aromă mai puternică decât a parmezanului. Presară brânza Romano peste salate, paste sau pâinea cu usturoi ca să te bucuri de gustul adevărat al brânzei italiene.

3. Ierburi și condimente delicioase

Foloseste ierburi puternic aromatice – cum ar fi rozmarin, cimbru sau oregano – și presară-le peste alimente la începutul pregătirilor. Dă-le timp să pătrundă în fripturile, tocănițele, supele sau sosurile gătite la foc mic. Ierburile cu arome mai discrete – precum busuiocul și pătrunjelul – merg foarte bine în garniturile pentru paste, salate sau în mâncăruri ușoare cu carne. Italienii adoră ierburile proaspete și le folosesc în toate tipurile de mâncare, astfel că e bine să ai în bucătărie cât mai multe condimente – busuioc, rozmarin, salvie, oregano, cimbru și pătrunjel. Combină toate aceste ingrediente în mod creativ și vei putea prepara niște mâncăruri italiene minunate.