Primul pas spre reuşită îl reprezintă cernerea ingredientelor uscate - pentru a pregăti macaroane pentru trei persoane ai nevoie de 200 grame de făină şi o linguriţă de sare. Pune-le pe o suprafaţă curată şi netedă, pe care o foloseşti pentru întinderea aluatului. Apoi fă o movilă, cu o gaură în vârf cât să încapă un ou mare. Încorporează-le cu făina şi amestecă-le pentru a forma un aluat uniform. Întinde aluatul pe o suprafaţă pudrată uşor cu făină, până capătă o formă netedă şi elastică. Dacă devine prea uscat şi ingredientele nu se leagă, adaugă o lingură de apă. Dacă devine prea moale, adaugă o lingură de făină. Lasă aluatul să se odihnească timp de cel puţin 15 minute, sub un şervet curat. În acest fel, permiţi distribuirea umezelii de la ou (şi de la apă, dacă ai folosit), care va ajuta foarte mult în paşii următori. Următorul pas este să împarţi aluatul în câteva porţii egale. Presară uşor făină pe o bucată de aluat şi dă-i o formă dreptunghiulară, cu o grosime de aproximativ 1½ centimetri. Treci aluatul prin maşina de paste folosind setul special la cel mai mic nivel, iar foaia rezultată împătureşte-o pe jumătate, presând bine ambele laturi. Pasul final este să dai macaroanelor de casă o formă corespunzătoare. Dacă vrei să faci clasica gaură din mijloc, taie aluatul cu un cuţit de bucătărie ascuţit sau cu un cuţit special pentru pizza sau paste.
Fă paste de casă pentru tine şi prietenii tăi.Află mai multe reţete gustoase la: