În timp ce carnea roșie și peștele pot fi pre-marinate cu câteva ore înainte de a fi gătite, pentru fierbere, utilizăm, de obicei, legume crude. Așadar, cum îți poți asezona legumele?
În cazul modul tradițional de fierbere sau al celui la abur, este suficient să arunci în recipient câteva dintre ierburile și condimentele tale preferate. În special ierburi proaspete și condimente deshidratate. Aroma și gustul lor se împletesc excelent cu cele ale legumelor fierte.
Busuiocul este o plantă cu o aromă destul de intensă și ușor de recunoscut. Acesta se folosește mai ales la mâncăruri italiene. Îl poți folosi pentru a accentua gustul brânzei de vaci, al sandwich-urilor, salatelor și al preparatelor din pește. Dacă pregătești ceva pe bază de tomate, busuiocul este cea mai buna alegere.
Cimbrul potențează gustul alimentelor, dar îți îmbunătățește și sănătatea, fiind recomandat, de exemplu, în cazul problemelor respiratorii. Cimbrul este utilizat pe scară largă în bucătăria franceză. Se adaugă la carne, în special vânat, la supele de mazăre și la preparatele din pește.
Rozmarinul are miros de rășină și un gust plăcut, ușor amărui, care completează perfect carnea, peștele, orezul, supele și salatele. Este perfect pentru prepararea felurilor de mâncare specifice multor bucătării ale lumii, pentru că extrage gustul și aroma din fiecare fel de mâncare, atât din cele acre, cât și din cele dulci.
Gustul legumelor fierte poate varia și în funcție de sosul folosit. Acestea au un gust mai bun atunci când le pregătești tu însuți. Singura întrebare este ce sos ar trebui să folosești pentru preparatul tău? Alegerea depinde de alimentele pe care le vei folosi. Cele mai populare și folosite sosuri sunt cel de curry cu usturoi și cel de tzatziki.
Folosește condimente pentru preparatele tale și vezi ce gust minunat vor aveaDistrează-te și creează cu:
Secretele preparării prin fierbere sau la abur