O regulă de bază trebuie notată încă de la început: nu folosi vin roșu obișnuit atunci când gătești. Dacă nu ai la dispoziție un vin de calitate, mai bine evită-l de tot. În timpul preparării, gustul vinului devine mai vizibil; dacă gustul nu este perfect, mâncarea ta va fi compromisă.

O a doua regulă este să încerci să potrivești tipul vinului cu legumele pe care vrei să le gătești, concentrându-te pe doi factori: dulceața și aciditatea vinului. Alege vin roșu sec pentru legume dulci; alege o varietate acidă pentru legume acide (cum ar fi roșiile).

În afară de asta, tot restul este contextual în cadrul acestei combinații. Am selectat câteva fapte și reguli interesante pentru a te ajuta să integrezi mai bine vinul roșu în orice mix de legume Bonduelle. Folosește-te de sfaturi cu atenție, și te vei putea bucura de un fel de mâncare arătos și sănătos în doar câteva minute:

  1. Combină vinul roșu cu puțin oțet aromatic (orice varietate mediteraneană se potrivește). Evită totuși oțetul balsamic, întrucât este prea asemănător vinului roșu și efectul va fi anost. 
  2. Dacă gătești mix de legume cu vin roșu, scufundă-le complet; altfel, părțile care vor rămâne deasupra se vor usca într-un mod complet neatrăgător.
  3. Majoritatea mâncărurilor cu legume și vin roșu merg bine cu cimbru, frunze de dafin (în cantități mici), piper negru și roșu și busuioc.
  4. Sfecla roșie și anghinarea sunt ideale pentru vin roșu. Fierbe-le 40 de minute pentru o consistență ideală.
  5. Gătitul la foc mic este întotdeauna o idee bună, pentru că vinul roșu are alcool și o parte din acesta trebuie să se elimine în timpul procesului.