Vitaminele necesare pentru sezonul de primăvară

După iarnă, corpul nostru este obosit, ne e dor de lumina soarelui care ne schimbă starea de spirit și ne ajută să producem vitamina D. În plus, alimentele pe care le mâncăm în timpul iernii sunt, de multe ori, mai sărace în vitamine și fitonutrienți comparat cu bogația crudităților disponibile în sezoanele calde. 

De aceea, de îndată ce se termină iarna, este important să oferim organismului nostru un stimulent de vitamine, pentru a ne asigura că suntem plini de energie, fericiți, puternici și sănătoși. 

Trebuie să te asiguri că dieta ta conține: 

Vitaminele din legume

Legumele sunt o uimitoare și variată sursă de vitamine, dar și alte substanțe valoroase nouă. Odată cu venirea primaverii, și pană tarziu în toamnă, avem acces o la varietate enormă de astfel de produse.  

Legumele congelate sunt excelente, deoarece ele păstrează o cantitate mare de vitamine și sunt și foarte ușor de preparat. Transformă-le în mese de prânz și cină uimitoare! 

  • Pentru deficitul de vitamine din complexul B – mănâncă cereale integrale 
  • Pentru deficitul de vitamina C - mănâncă broccoli și varză de Bruxelles 
  • Pentru deficitul de vitamina A și K - mănâncă broccoli, varză de Bruxelles, morcovi, mazăre 
  • Pentru deficitul de vitamina D – mănâncă ciuperci și expune-te la soare 
  • Pentru deficitul de vitaminele E și F – mănâncă semințe și nuci 

De asemenea, foarte important:  

Stresul împiedică absorbția vitaminelor de către organism, așa că nu uita – Rămâi Calm și Mănâncă Legume!