Condimentarea legumelor este o artă în sine pentru că solicită din partea ta capacitatea de a combina gusturile puternice ale condimentelor și ierburilor proaspete cu natura delicată și subtilă a legumelor. Definirea regulilor generale pe care ar trebui să le folosești este totuși imposibilă, având în vedere că există atât de multe combinații pe care le-ai putea încerca. Dar există o metodă de a învăța mai mult despre condimentarea legumelor, în funcție de felul în care sunt păstrate.

Readu la viață aromele: legume congelate

Iată câteva elemente cheie de care ar trebui să fii conștient când ai de-a face cu legume congelate:

  • Nu le decongela rapid! Acest detaliu este extrem de important, pentru că le poate distruge consistența (de exemplu, fasole verde în bucăți sau mazăre).
  • Legumele congelate se potrivesc la gătit și merg bine cu condimente uscate. Nucșoara și ghimbirul fac minuni, în timp ce piperul alb ar trebui folosit cu moderație.
  • Folosește piper cu lămâie și piper verde în loc de piper negru. Sunt mai subtile și mai florale.

Prospețime în borcane și conserve: legume conservate

Dintre toate tipurile pe care le poți cumpăra, legumele conservate sunt cel mai greu de condimentat. Îți sugerăm:

  • Evită ierburile proaspete dacă legumele conservate nu vor fi fierte.
  • Nu folosi mai mult de două condimente, oricare ar fi felul de mâncare gătit. Dacă păstrezi lucrurile simple, legumele vor avea destul loc să își facă vizibilă aroma.

Folosește cantități moderate de condimente pentru a permite legumelor să își păstreze identitatea.