Acestea sunt feluri de mâncare care implică abilitatea ta de a gestiona două texturi diferite în aceeași mâncare. De fapt, de cele mai multe ori când ai de-a face cu ciuperci, texturile tind să fie mai importante decât gustul.
Există două moduri în care poți combina ciuperci cu sos de roșii în așa fel încât să creezi ceva special: prin gătire la foc mic sau prin soteuri. Prima variantă vine cu avantajul unui fel de mâncare foarte bun pentru diete, care poate fi inclus în foarte multe diete pentru slăbit; a doua îmbogățește gustul ciupercilor și al sosului de roșii, ducând la rezultate mai echilibrate.
Alegerea și pregătirea ciupercilor
Evită orice fel de ciuperci care colorează mâncarea, cum ar fi ciupercile de câmp. Dacă totuși vrei să folosești o asemenea varietate, alege ciuperci tinere, care nu au dezvoltat încă lamele. Dar există varietăți care se potrivesc mai bine, cum ar fi păstrăvul de fag, hribii sau gălbiorii.
Oricare dintre acestea trebuie tăiată sau tocată proaspătă. După ce le-ai trecut pe sub jet de apă, taie bucățile după preferință: cuburile mici sunt cele mai bune întrucât pot interacționa cu sosul păstrându-și în același timp și aroma.
Roșii pentru sos
Pentru un gust mai intens, folosește roșii proaspete. Spală-le și pune-le în apă clocotită una după alta pentru aproximativ zece, cincisprezece secunde. Scoate-le și cojește-le; taie-le în jumătate și înlătură semințele: vei avea nevoie doar de suc și de pulpă. Mixează pulpa și sucul până când devin moi și folosește-le ca bază pentru sos.
Ciupercile și roșiile merg bine cu usturoi, frunze de dafin, piper negru și piper lung (nemăcinat). Folosește condimentele cu moderație pentru a menține aroma naturală a amândurora.