Valorile nutritive ale muştarului, ketchupului şi ale maionezei sunt nesemnificative. De obicei ele conţin multă sare, condimente, glutaminat de sodiu şi conservanţi. În plus, maioneza conţine multe calorii. Aceste produse nu se recomandă femeilor care alăptează şi persoanelor care ţin la sănătate.
Tabel calorii adaosuri
Produs | Cantitatea | Valoare energetică (kcal) | Proteine (g) | Llipide (g) | Carbohidraţi (g) |
---|---|---|---|---|---|
Amidon | 100 g | 343 | 0,6 | 0,1 | 83,9 |
Cocos ras | 100 g | 606 | 5,6 | 63,2 | 27,0 |
Cremă de ciocolată | 100 g | 600 | 2,5 | 60,0 | 10,0 |
Drojdie presată de brutărie | 100 g | 109 | 12,7 | 8,5 | 2,7 |
Gelatină alimentară | 100 g | 355 | 87,2 | 0,4 | 0,7 |
Ketchup | 100 g | 93 | 1,8 | 1,0 | 22,2 |
Maioneză | 100 g | 714 | 1,3 | 79,0 | 2,6 |
Maioneză dietetică | 100 g | 204 | 1,4 | 20,0 | 4,4 |
Maioneză European | 100 g | 665 | 1,4 | 72,0 | 2,6 |
Maioneză Provensal | 100 g | 627 | 2,4 | 67,0 | 3,9 |
Miere de albine | 100 ml | 324 | 0,0 | 0,0 | 79,5 |
Muştar | 100 g | 162 | 5,7 | 6,4 | 22,0 |
Muştar rusesc | 100 g | 179 | 0,0 | 10,0 | 11,0 |
Nutella | 100 g | 249 | 4,2 | 10,0 | 37,7 |
Oţet de struguri 3% | 100 ml | 9 | 0,0 | 0,0 | 0,0 |
Pastă de tomate | 100 g | 92 | 5,6 | 1,5 | 16,7 |
Pesmet | 100 g | 347 | 9,7 | 1,9 | 77,6 |
Praf de muștar | 100 g | 378 | 37,1 | 32,6 | 11,1 |
Sare alimentară | 100 g | 0 | 0,0 | 0,0 | 0,0 |
Sos alb universal | 100 g | 56 | 1,0 | 3,8 | 4,1 |
Sos de afine | 100 g | 51 | 0,0 | 12,6 | 0,0 |
Sos de ceapă | 100 g | 75 | 1,3 | 6,1 | 4,8 |
Sos de ciuperci | 100 g | 82 | 1,2 | 4,8 | 6,2 |
Sos de coacăze | 100 g | 77 | 0,4 | 0,0 | 19,4 |
Sos de hrean | 100 g | 27 | 0,7 | 4,2 | 0,1 |
Sos de lapte | 100 g | 84 | 2,0 | 7,1 | 5,2 |
Sos de mere | 100 g | 275 | 0,3 | 67,6 | 0,1 |
Sos de roşii | 100 g | 80 | 1,7 | 7,8 | 4,5 |
Sos de roşii iute | 100 g | 98 | 2,5 | 0,0 | 21,8 |
Sos din smântână | 100 g | 78 | 1,9 | 5,7 | 5,2 |
Sos maioneză cu smântână | 100 g | 312 | 2,8 | 3,3 | 31,9 |
Sos negru din friptură | 100 g | 48 | 1,1 | 6,2 | 2,0 |
Unt de arahide | 100 g | 645 | 21,0 | 59,0 | 15,0 |
Zahăr | 100 g | 405 | 0,0 | 0,0 | 99,8 |
Zahăr cub | 100 g | 379 | 0,0 | 0,0 | 99,9 |
Oţetul de mere - spre deosebire de oţetul obişnuit - nu distruge hematiile. Este folosit pe scară largă în bucătăria tailandeză, ca reprezentant al gustului acru. Acidul acetic din oţet cauzează anemie, tulburări ale proceselor digestive şi ale proceselor de asimilare corectă a nutrienţilor din hrană. Contribuie la apariţia cirozelor şi a inflamaţiilor însoţite de ulceraţii ale intestinului gros. Acidul malic din oţetul de mere, după ce reacţionează cu substanţe bazice şi minerale, formează glicogenul. Glicogenul ajută la reconstrucţia hematiilor, îmbunătăţeşte condiţia vaselor sanguine, regulează ciclul menstrual, conţine cantităţi mari de potasiu, care are efet liniştitor asupra sistemului nervos, reglează secreţiile hormonale şi reţine în organism calciul, fierul, magneziul şi siliciul.