Cercetătorii au convingerea că, obținut din produsele lactate, calciul ne ajută să scăpăm definitiv de kilogramele în plus. Un experiment de câteva săptămâni a demonstrat că pe o dietă de lapte se pierd cele mai multe kilograme; acest lucru se întâmplă când principala sursă de calciu o reprezintă produsele lactate. Femeile care au o dietă săracă în calciu au mai mult ţesut adipos, talii mai groase şi un nivel de colesterol mai crescut decât cele care consumă cantităţi de calciu moderate şi mari.
Calciul arde grăsimileOrganismele care au insuficienţă de calciu simt foame continuu şi mănâncă mai mult încercând să suplinească deficitul. O dietă mai bogată în calciu poate grăbi metabolizarea grăsimilor pentru a ţine sub control greutatea corporală şi pentru a evita îngrăşarea. Dacă aveţi un organism supraponderal şi mâncaţi tot timpul gustări, nu consumaţi lactate şi nici peşte, veţi avea probleme reale să slăbiţi
Alimente bogate în calciuDoza zilnică recomandată de calciu pentru o persoană sănătoasă este de aproximativ 1000 de mg (pentru fete, femei însărcinate şi femei la menopauză cantităţile sunt mai mari). Dacă aveţi un organism supraponderal, doza de 1500 de mg este suficientă pentru a da jos câteva kilograme şi pentru a potoli apetitul excesiv. Calciul se găseşte, pe lângă lapte şi produsele lactate, în fructe proaspete şi legume: în frunzele verzi, în broccoli, conopidă, nuci, fructe de mare şi peşte (somon, şprot). Este bine să consumaţi alimente cu adaos de calciu – cereale, sucuri de portocale, brânzeturi şi iaurt. Hrana naturală îmbogăţită cu calciu este mai bună pentru corp decât suplimentele de calciu, pentru că organismul o absoarbe mai uşor.
Calciu şi vitamina DVitamina D este responsabilă de absorbţia calciului – pe fondul lipsei de vitamina D nu putem asimila calciu. Se pare că vitamina D şi calciul funcţionează împreună, reglând metabolismul grăsimilor în celulele grase din corp şi intensificând arderile. Principala sursă naturală de vitamina D sunt uleiurile de peşte.
Lactatele – sursă de calciuLa micul dejun: chefir sau lapte bătut, amestecat cu căpşune sau afine. Cu un astfel de smoothie vă veţi reîmprospăta şi energiza organismul.
La prânz: ardeii copţi umpluţi cu brânză feta, usturoi şi măsline vă vor da suficientă energie ca să puteţi funcţiona fără să vă supralicitaţi stomacul.
La cină: orez cald cu iaurt natural şi fructe proaspete. De la o astfel de masă nu veţi pune kilograme în plus.
Beţi o cană de lapte cald cu o linguriţă de miere înainte de culcare. Vă va calma şi veţi adormi uşor.